JURAJ JURLINA – Novi videospot ”NE BRINI”

Datum objave: 14. 3. 2015. | Kategorija: Scena

jura

Novi singl mladog autora, pjevača i gitariste iz Belišća Juraja Jurline ”Ne brini” sada je dobio i svoj vizualni identitet! Poluanimirani video spot svidjet će se svima koji u sebi kriju bar malo dječjih snova i optimizma.

Videospot je sniman u prostoru zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, a redatelj videospota Boris Sekulić objasnio je svoje poluanimirano rješenje.”Kako je pjesma u svom karakteru jednostavna, optimistična i vedra, odlučio sam to spotom dodatno podcrtati. Pri prvom slušanju mi se već učinilo kako bi animirani spot mogao biti dobro rješenje kojim ćemo izbjeći doslovnu patetiku, a zadržati atmosferu. Igrom okolnosti kolega animator Marko Obrenović imao je već spremnu animaciju koja je vizualno i sadržajno odgovarala početnoj ideji. Animacija prati jednog dečka koji svakodnevno putuje balonom iznad oblaka kako bi fotografirao zvijezde. Spot je upotpunjen Jurajevom svirkom u praznom kazalištu koji na intiman način ilustrira njegove dječačke snove o nastupu na velikim pozornicama,” rekao je Boris.

Juraj je ovu pjesmu napisao godinu dana nakon selidbe u Zagreb, a govori o odrastanju i vjeri u vlastite snove. ” Pjesma prikazuje vrlo jednostavnu viziju optimizma i pozitivnih, gotovo dječačkih vrijednosti. Stoga smo pokušali učiniti da i spot ima jedan minimalistički prikaz. Animacija koja je korištena odlično upotpunjuje moju ideju koja se provlači kroz pjesmu i od srca se zahvaljujem Marku koji je nesebično ustupio materijal. Naravno, hvala i Borisu koji je mojoj pjesmi pridružio vizualni identitet i Jasminki bez koje se snimanje ne bi ni održalo. Dodao bih još samo da mi je oduvijek bila želja snimati spot u kazalištu poput “Komedije” i zaista sam sretan što mi se ta želja ostvarila,” naglasio je Juraj.

Iako je široj publici poznat po nastupu u show-u Hrvatska traži zvijezdu, iza Juraja se nalazi mnogo koncerata i nagrada. Svirajući s bendom „Off Duty” osvojio je dvije Fender nagrade, pobjedili su na međunarodnoj gitarijadi Osijek zove,te su osvojili drugo mjesto na CMC demo bend natjecanju još 2009. godine. Trenutno je Juraj glavni gitarist i vokal u „JJ bandu” i radi na drugom albumu.

Novi videospot ”Ne brini”:

TEKST: S. P.     FOTO: JJ facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn