JUDO KLUB SLAVONAC – Ovjenčani medaljama s međunarodnog natjecanja u Svetoj Nedjelji

Datum objave: 03. 4. 2022. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – U organizaciji judo kluba Sakura u Svetoj Nedjelji 2. travnja održan je međunarodni turnir “Sakura cup” koji je okupio 821 natjecatelja iz 53 kluba koji su predstavljali sedam država. Judo klub Slavonac nastupio je sa sedam natjecatelja koji su ostvarili izvrstan uspjeh.

U uzrastu do 10 godina nastupio je Antun Petrović te je nakon četiri pobjede i jednog poraza, među 19 natjecatelja, osvojio srebrnu medalju. U uzrastu do 12 godina borile su se Iva Čančar, Ella Lukas i Ivona Švajda. U kategoriji do 27 kg Iva Čančar je osvojila zlatnu medalju nakon odlične 3 borbe i iza sebe ostavila još 12 protivnica. Ella Lukas i Ivona Švajda su se ponovno borile u kategoriji do 36 kg koja je imala ukupno 17 borkinja. Ella je nakon 2 pobjede i 2 poraza zauzela 5. mjesto u ukupnom poretku, dok je Ivona nakon 4 pobjede osvojila zlato, te je proglašena najboljom natjecateljicom u uzrastu do 12 godina.

Djevojčice su svojim plasman osigurale pehar za drugo mjesto u ukupnom poretku ekipa među curicama do 12 godina u konkurenciji od 27 ekipa. U kategoriji do 16 godina klub su predstavljala tri dječaka. Goran Miloš je nakon duge pauze i odlično odrađene dvije borbe na kraju izgubio u finalu i okitio se srebrom. Matej Kukić je ponovno pokazao svoje borilačke sposobnosti i nakon dvije pobjede osigurao si finale u kojemu je izgubio i time osvojio također srebrnu medalju. Domagoj Knežević je također jedan od odličnih boraca koji se priključio ekipi nakon poduže stanke od nastupa, te se kroz repasažne borbe izborio za brončanu medalju.

“Čestitke svim judašima na njihovoj borbenosti i uloženom trudu, jer nije lako ustati u ranim jutarnjim satima te ostati na nogama do kasnih večernjih. Čestitke i treneru Robert Garcu koji ulaže svoje napore kako bi djeca predstavila sebe i kraj iz kojeg dolaze u najboljem svjetlu. Hvala i roditeljima koji ohrabruju svoju djecu, prate djecu na turnirima i omogućuju im na kraju odlazak na ovakva događanja, te se zajedno vesele uspjesima svih judaša poput velike obitelji, na ovom natjecanju je to bio tata Mario Švajda, na sljedećem turniru već netko drugi. Do tad želimo svim judašima da se dobro odmore, uživaju u svom uspjehu i vesele se novima koji tek slijede,” poručili su iz kluba.

TEKST: S.P./ JK Slavonac                    FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn