JUDO KLUB SLAVONAC – Mlade judašice vratile se iz Mađarske s medaljama

Datum objave: 14. 3. 2022. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Šest natjecateljica i natjecatelja Judo kluba Slavonac sudjelovalo je 13. ožujka u Mađarskoj na 11. Budaörs kupu koji je okupio 392 natjecatelja iz 47 klubova i 5 zemalja. Ivona Švajda, Tena Trtanj, Ella Lukas i Lana Knaus kući su došle s medaljama.

Dana 13. ožujka u Jerši (neposredno uz Budimpeštu), u organizaciji judo kluba Budaörs održan je 11. Budaörs kup na kojemu se okupilo 392 natjecatelj iz 47 klubova i 5 zemalja. Judo klub Slavonac predstavljalo je 6 natjecatelja koji su odmjerili svoje snage s novim protivnicima koje do sad nisu imali priliku sretati na borilištima. Ella Lukas i Ivona Švajda su se borile u istoj kategoriji i nakon što su obje ostvarile dvije pobjede zajedno su se našle u finalu u kojemu je ovaj put presudilo iskustvo pa je Ivona pobjedom osvojila zlato, a Ella srebro što su one proslavile čvrstim zagrljajem nakon odrađene borbe. U uzrasu 2008. i 2009. godišta imali smo također 2 predstavnice. Tena Trtanj se kroz odlične borbe izborila za srebrnu medalju i pokazala visoku razinu svojih borilačkih sposobnosti. Lana Knaus je nakon 3 pobjede i jednog poraza donijela klubu brončano odličje i pokazala kako prvotni poraz, zbog nedostatka sreće a ne sposobnosti, ne smije utjecati na pribranost u borbama.

Muški dio ekipe, kojeg su činili Filip Matošić i Matej Kukić, odradio je odlične borbe ali u jakoj konkurenciji nisu uspjeli doći do odličja. Čestitke svim judašima što su nakon duge pauze, a i puta koji su prešli, predstavili svoj klub u pravom svjetlu, te zahvala roditeljima koji su omogućili djeci odlazak na ovo natjecanje i onima koji su im bili pratnja i podrška.

“Pred svim judašima JK Slavonac je još puno turnira, upoznavanja novih mjesta i protivnika što smo svi jedva dočekali nakon jako duge pauze koju nam je nametnula epidemiloška situacija,” zaključio je trener Robert Garc.

TEKST: S. P. / R. G                     FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn