JUDO KLUB SLAVONAC – Lana Knaus državna prvakinja u judu

Datum objave: 22. 5. 2022. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – U Zagrebu je 21. svibnja održano državno prvenstvo u judu za uzrast do 14 godina. Državno prvenstvo okupilo je 316 judaša iz 56 klubova. Judo klub Slavonac predstavljala je Lana Knaus i u svojoj kategoriji do 57 kg osvojila titulu državne prvakinje.

Nimalo lak zadatak nije imala, postati broj 1 među 26 najboljih judašica u toj kategoriji. U prvom kolu ekspresna pobjeda ipponom Lani donosi prolazak u drugo kolo. U drugom kolu Lanu je čekao težak zadatak, pobijediti prošlogodišnju viceprvakinju, no to za Lanu nije bio problem ponovno ipponom dolazi do pobjede i Lana je u polufinalu. Polufinale joj donosi borbu protiv Zadranke u kojoj je Lana pokazala sve svoje vještine i pobjedom na waza-ari plasirala se u finale. Finale protiv neugodne Splićanke no Lana rutinski odrađuje tu borbu i ipponom postaje državna prvakinja.

“Valja napomenuti da niti jedna judašica protiv Lane nije uspjela ostvariti niti jedan bod. Lana je pokazala da je zasluženo najbolja judašica u Hrvatskoj u toj kategoriji i s punim pravom nosi titulu državne prvakinje. Ovo je poseban dan i za Lanu i za judo klub Slavonac koji će dugo pamtiti,” ističe trener Robert Garc.

Dugogodišnji predani rad, trud i proliveni znoj Lane i njenoga trenera Roberta Garca se isplatio, sanjala je postati državna prvakinja i san joj se ostvario. Ovo je ogroman rezultat i zasigurno možemo reći da je Lana Knaus ponos ne samo judo kluba Slavonac nego i cijele općine Čaglin i Požeško- slavonske županije. Iskrene čestitke Lani,treneru Robertu Garcu i njenin roditeljima Ireni i Romanu koji su kroz sve godine njenoga treniranja bili podrška. Na kraju ovoga posebnoga dana Lanu je kući dočekala slavljenička torta i fešta koja je trajala dugo u noć.

TEKST: S.P./ R.G.                  FOTO: JK Slavonac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn