JUDO KLUB SLAVONAC: Dobar nastup na jakom turniru u Mariboru

Datum objave: 08. 5. 2022. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Judo klub Slavonac nastupio je 7. svibnja 2022. na međunarodnom turniru”Apolon open” u Mariboru . Na turniru je sudjelovalo 804 natjecatelja, 97 klubova iz čak 18 država, a JK Slavonac se predstavio s pet natjecatelja.

Prva na borilište je izašla Ivona Švajda u kategoriji djevojčica U12 do 36kg. Ivona je redom svladala Slovenku, predstavnicu Bosne i Hercegovine i Poljske te tako osvojila zlatnu medalju. Ivona je još jednom pokazala svoje kvalitete i svojom upornošću i borbenošću dolazi još jednom do zlatne medalje.

Sljedeći je nastupio Matej Kukić u uzrastu dječakaU16 do 55kg. U prvom kolu gubi u tijesnoj borbi protiv Slovenca te u repasažu pobjeđuje predstavnika Bosne i Hercegovine i Moldavije i dolazi u borbu za brončanu medalju u kojoj nažalost nije uspio te turnir završava na 5 mjestu. Nakon Mateja na borilište izlazi Goran Miloš u uzrastu U16 do 81kg koji također turnir završava na 5 mjestu sa 1 pobjedom i 2 poraza.

Tena Trtanj je nastupila u uzrastu U16 do 63 kg te je u jakoj konkurenciji upisala 2 poraza i ovaj puta ostala bez plasmana. U uzrastu U14 godina u kategoriji do 57 kilograma nastupila je Lana Knaus koja redom niže pobjede protiv Poljakinje, Bugarke i Hrvatice i tako dolazi u finale u kojem gubi od Ukrajinke. “Sudjelovanje na jednom ovakvom turniru je ogromno iskustvo za naše judaše te pokazatelj da imamo judaše koji mogu napraviti rezultate ne samo na domaćim natjecanjima nego i na Europskoj sceni. Za nas odmora nema jer već idućeg vikenda nastupamo u Velikoj Gorici i nadamo se novim pobjedama i medaljama,” rekao je trener kluba Robert Garc.

TEKST: S.P.             FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn