JUDO KLUB SLAVONAC – Deset medalja u Vinkovcima, Lana Knaus nastavlja zlatni niz pobjeda

Datum objave: 15. 10. 2023. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Lana Knaus nastavila je šampionski niz te s tri pobjede osvojila zlatnu medalju i na najbolji način najavila državno prvenstvo koje ju čeka slijedeći vikend.

Judo klub Slavonac sudjelovao je s 12 natjecatelja naeđunarodnom judo turniru „ Higl open „ u Vinkovcima koji je okupio 485 natjecatelja iz 9 država (Mađarska, Bugarska, Srbija, Rumunjska, Sjeverna Makedonija,Bosna i Hercegovina,Češka, Slovenija i Hrvatska ).

Turnir su započeli s najmanjima uzrastom do 8 godina u kojem je klub predstavljao Borna Pajestka koji se okitio brončanom medaljom. U uzrastu do 10 godina na svom prvom turniru Oliver Validžić uz dobre borbe na žalost nije uspio doći do pobjedničkog postolja.U uzrastu do 12 godina briljantne borbe imao je Filip Šutić koji je s 4 pobjede u svom uzrastu te 3 pobjede u starijem uzrastu ( do 14 godina) osvojio 2 zlatne medalje. Uz to proglašen je i za najboljeg natjecatelja u uzrastu dječaka do 12 godina. Bruno Bluha u istoj kategoriji kao i Filip sa 3 pobjede i porazom osvaja brončanu medalju, dok je u starijem uzrastu sa 3 pobjede i porazom osvojio srebrnu medalju. Nemanja Đukić je također nastupio u istoj kategoriji kao i Bruno i Filip te se okitio brončanom medaljom u starijem uzrastu. U kategoriji do 38 kilograma Rafael Ćosić nakon prvog poraza nije nastavio daljnje natjecanje.

Ema Blagojević u kategoriji curica do 40 kilograma sa 2 pobjede i 2 poraza osvaja brončanu medalju. Ivano Bošnjak nastupio je u kategoriji do 55 kilograma u kojoj je sa 3 pobjede i porazom osvojio brončanu medalju. U uzrastu do 14 godina Filip Matošić je također osvojio brončanu medalju sa 3 pobjede i 1 porazom. Ella Lukas vratila se nakon 6 mjeseci na borilišta i u kategoriji do 44 kilograma ovaj puta ostaje bez plasmana.

U uzrastu do 16 godina svoju dominaciju nastavila je Lana Knaus koja je sa 3 pobjede osvojila zlatnu medalju i na najbolji mogući način najavila državno prvenstvo koje ju čeka slijedeći vikend. Zadnji na borilište izlazi Marin Knaus koji je u uzrastu kadeta sa 3 pobjede i porazom u finalu osvojio srebrnu medalju. “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, judaši su odradili odlične borbe i za to su nagrađeni sa pregršt medalja. Posebne zahvale svim roditelja koju su naše judaše cijeli dan bodrili sa tribina. Kao što smo i naveli slijedeći vikend je državno prvenstvo u kojem naša Lana Knaus ide u borbu za svoju 4 državnu medalju.” rekao je trenere JK Slavonac Robert Garc.

TEKST: S. P.                          FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn