JUDO KLUB SLAVONAC – Briljirali na vrlo jakom turniru u Mostaru

Datum objave: 06. 11. 2023. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Ovoga vikenda judaši judo kluba Slavonac nastupili su na jednom na najjačih turnira u ovom dijelu Europe u Mostaru pod nazivom „Borsa open“. Potvrđuje to i podatak da je nastupilo 1100 natjecatelja iz 27 država i 3 kontinenta, a judašice i judaši JK Slavonac kući su došli s tri medalje.

Prvi dan natjecanja u subotu 4.11. Bruno Bluha i Filip Šutić nastupili su u uzrastu dječaka do 11 godina u kategoriji do 34 kilograma, najbrojnijoj kategoriji koja je brojila 31 judaša. Bruno Bluha sa 5 fantastičnih pobjeda osvaja zlatnu medalju, dok je Filip Šutić sa 5 pobjeda i porazom osvojio brončanu medalju. O tome koliko su odlično odradili borbe govori činjenica da su redom padali predstavnici Bosne i Hercegovine, Poljske, Ukrajine, Crne Gore i Turske. U istom uzrastu u konkurenciji djevojčica do 40 kilograma nastupila je i Ema Blagojević koja je sa 3 pobjede i porazom došla u borbu za brončanu medalju sa predstavnicom Turske no na žalost gubi borbu i turnir završava na 5 mjestu. Odličan rezultat za Emu koja od cijele konkurencije trenira barem godinu dana manje nego ostali. Drugi dana natjecanja u uzrastu do 15 godina predstavljala nas je Lana Knaus u kategoriji do 57 kilograma. Lana je nakon 3 pobjede i poraza došla u borbu za brončanu medalju sa vrlo dobrom predstavnicom Grčke no Lana je pokazala zašto je državna prvakinja i vrlo brzo pobjeđuje borbu i osvaja brončanu medalju.

“Zadovoljni smo odrađenim borbama i postignutim rezultatima jer na ovako jakom natjecanju doći sa 4 judaša i osvojiti 3 medalje je dokaz da u klubu imamo odlične judaše koji iz vikenda u vikend odlaze na natjecanja i pokazuju kvalitetu.” naglasio je trener judo kluba Slavonac Robert Garc.

TEKST: S. P.                  FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn