JUDO KLUB JIGORO – Ivona “brončana” na državnom prvenstvu

Datum objave: 03. 10. 2021. | Kategorija: Sport

KUTJEVO – Judo klub “Jigoro” nastupio je s tri natjecateljice na Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake i djevojčice održanom 2. listopada u Zagrebu. Ivona Bošnjak u Kutjevo je donijela brončanu medalju.  

Konkurencija je bila jaka, natjecalo se preko 260 natjecatelja iz 51 kluba iz cijele Hrvatske. Zbog epidemioloških mjera Prvenstvo Hrvatske je održano bez gledatelja što je kompenzirano uživo prijenosom na youtube kanalu Hrvatskog judo saveza, tako da su roditelji mogli online pratiti borbe svoje djece.

“Naša heroina Ivona Bošnjak turnir je započela s pobjedom , u polufinalnoj borbi izgubila je od djevojke iz Dubrovnika koja je ušla u finale i postala prvakinja Hrvatske u toj kategoriji. Ivona se kroz repasaž morala zadovoljiti borbom za brončanu medalju. Sabrala je misli, zaboravila na poraz i odlučno ušla u borbu za medalju te je s dva fantastična bacanja pobijedila djevojku iz Zadra i zasluženo došla do brončane medalje na Državnom prvenstvu.” kaže trener Hrvoje Prevolšek.

Ela Škopec turnir je također započela s pobjedom protiv djevojke iz Vinkovaca, ali kasnije s dva poraza morala se zadovoljiti tek sa 7. mjestom . Ela Mijoković je prvu borbu izgubila od djevojke iz Čakovca i s tim porazom je ispala iz daljnjeg natjecanja te zauzela tek 12. mjesto.

“Želimo se zahvaliti Gradu Kutjevu na velikoj podršci koju nam pružaju kroz sve ove godine pa čak i u ovim godinama velikih kriza i promjena. Ovaj put se želimo zahvaliti i ZU Ljekarna Perka koja nas je opskrbila medicinskim pomagalima za ovo Prvenstvo kako bi naše djevojke bile potpuno spremne za borbe.” dodao je trener.

TEKST: S. P.           FOTO: JK Jigoro

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn