JUDO KLUB JIGORO – Berba medalja u Pisarovini

Datum objave: 01. 5. 2022. | Kategorija: Sport

KUTJEVO – Judo klub „Jigoro” ovog vikenda nastupio je na međunarodnom judo natjecanju u Pisarovini. U konkurenciji 540 natjecatelja iz 39 klubova, kutjevački Jigoro nastupio sa 7 natjecatelja i kući se vratili sa sedam medalja.

ZLATNU MEDALJU osvojili su Veronika Grbeš i Gabrijel Kajan kojemu je ovo bilo prvo natjecanje ali ga to nije spriječilo da ostvari četiri fantastične pobjede.SREBRNU MEDALJU osvojile su Mia Škopec i Ela Mijoković.
BRONČANU MEDALJU osvojili su Veronika Grbeš u starijoj uzrasnoj skupini, Marin Uršić te Arthas Voštog.

Bez medalje ostala je Ela Škopec koja je turnir otvorila sa pobjedom jednim prelijepim nožnim bacanjem, ali u idućoj borbi za finale ozlijedila je desnu nadlakticu i nije se mogla nastavili boriti.

„U klubu smo zadovoljni rezultatima naše djece. Od sedam naših boraca, dvoje ih je drugi put na turniru a troje prvi put na turniru. Točno znam kako su se osjećali i koje sve mislim i strahovi su im se motali po malim glavama. Ali to je dio sporta, svi su jednom bili prvi put na natjecanju, ali s vremenom i iskustvom taj strah i trema postaju sve manji, ali nikad ne prestanu. Žao mi je što nam se Ela Škopec ozlijedila, vjerujem da nije ništa strašno, ali preventive radi odlučili smo da ipak ne može nastaviti s borbama, pa smo predali sve ostale borbe. Ipak je zdravlje djece na prvom mjestu.” rekao je trener Hrvoje Prevolšek.

“Želim još naglasiti da je judo klub „Jigoro” od ovog mjeseca proširio svoje djelovanje na još jednu općinu, a to je općina Jakšić. Našu sekciju u Jakšiću vodi mlada trenerica Ivana Grbeš. Interes za judo u općini Jakšić ne nedostaje i drago nam je da su nam se pridružili i veselimo se budućim zajedničkim treninzima i odlascima na međunarodna natjecanja.” zaključio je trener.

TEKST: S.P                FOTO: JK Jigoro

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn