JOSIP CRNKOVIĆ ZLATNI U ŠPANJOLSKOJ – Član okučanskog nanbudo kluba na Svjetskom prvenstvu osvojio broncu i zlato!

Datum objave: 26. 7. 2016. | Kategorija: Sport

o4

OKUČANI  – Priča o nanbudo klubu „Slavonija“ iz Okučana jedna je od onih sportski priča koje dokazuju kako vam za uspjeh nisu potrebni ni pozitivna geografija, ni grdna lova ni šminkerska logistika. Dovoljno je, tek, nekolicina talentiranih klinaca, „ludo pozitivno nabrijan“ trener, ogroman entuzijazam i krvavi rad. A, onda priča za čas od lokalne postane i svjetska. Dokazao je to ovih dana Josip Crnković, član kluba, ali i nacionalne reprezentacije, Okučanac koji se na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj najprije okitio broncom, a potom u borbama u apsolutnoj kategoriji sa seniorskim timom i zlatom.

Iako postoji 10-ak godina, iako se u životopisu, s pravom, može pohvaliti i nizom ostvarenih uspjeha i zavidnih rezultata, Nanbudo klub „Slavonija“ iz Okučana, jedan je od onih brojnih, skromnih, samozatajnih klubova o kojem odjednom, kao da je uspjeh došao preko noći, počnu razgovarati svi. I sportski znalci i apsolutni laici. Ipak, ništa nije slučajno, a pogotovo uspjesi o kojima ovih dana govore svi. I to  s pravom. Jer Okučani, zahvaljujući sjajnoj ekipi talentiranih klinaca, ali i vrsnom treneru, pedagoško sportskom stručnjaku, kandidatu za izbornika nacionalne reprezentacije, borcu, nositelju 6.dana. Zlatku Redžiću, od neki dan imaju broncu i zlato sa Svjetskog prvenstva.

A, da u svojim redovima kriju i istinske borilačke dragulje dao je naslutiti i ovogodišnji 14.Međunarodni memorijalni nanbudo turnir „Zdravko Mikuš“, održan u mjesecu svibnju u Mariji Bistrici, s kojeg su se Okučanci vratili s ukupno 54 medalje, 8 pehara, ali i kao ukupni pobjednici lige u 4 kategorije, što je u konkurenciji sa preostalih 150 natjecatelja iz Norveške, Španjolske, Francuske, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, uspjeh za pamćenje.Bio je to turnir uspjeha, ali i turnir emocija, jer uz mlade snage nanbudoa, u finalnoj se borbi trener Redžić susreo sa sestrom, aktualnom svjetskom i europskom prvakinjom u nanbudou. Bio je to uspjeh koji je Okučancima otvorio vrata nacionalne reprezentacije, ali i nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

o3

A tamo je tek ispisana povijest, za što se pobrinuo Josip Crnković, reprezentativac i član kluba „Slavonija“ , borac koji je, iako prvi put na svjetskom prvenstvu, najprije u aposlutnoj kategoriji osvojio broncu, a potom u borbama sa seniorskim timom i zlato! „Ovo je nevjerojatna priča koja svakome treba biti poticaj da bude bolji, iskreniji i da vjeruje kako se upornost isplati. Osjećaj ponosa dok se tijekom izlaska naši reperzentativci penju na postolja uz zvuke hrvatske himne u najmanju je ruku bajkovit i tek kasnije shvatite što se dogodilo. Ovo je jedinstveno i neopisivo iskustvo, stoga budite ponosni na našeg Josipa koji je dio ovog prekrasnog spotskog događaja. Od srca zahvaljujem svim našim reperezentativcima-Doris, Zrinki, Dorotei, Dori, Natku, Marku, Petru i Josipu, kao i trenerima i sucima Robertu i Branku. Reprezentacija se u Hrvatsku vraća krajem tjedna, nakon seminara koji će voditi osnivač Nanbudo Doshu Soke, Yoshinao Nanbuo, izjavio je iz Španjolske za okučanski Radio „Bljesak“ trener Zlatko Redžić.

Povratak sportske zvijezde kući, poznavajući Okučance, zasigurno će biti za pamćenje. Osim toga, prilika je to i za novu sportsku stranicu u životu kluba, ali i popularizaciju ove sjajne, relativno nove borilačke vještine japanskog porijekla, koja ima korijene u aikidu, karateu i judu.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB       FOTO: Nanbudo klub Slavonija faceboook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn