BITI ISTI, BITI POSEBAN – Još jedno uspješno izdanje festivala Rock Starci

Datum objave: 20. 7. 2019. | Kategorija: Scena

STARCI – Iako su, valjda u skladu s imenom, zabavu završili naglo i bez pozdrava, beogradska mašina zvana Partibrejkers, još je jednom potvrdila zašto ih, posljednjih 40-ak godina, smatraju jednim od najboljih i najutjecajnijih rock bendova ovih prostora. Uz ekipu predvođenu markantnim Zoranom Kostićem Canetom, publici 19. izdanja festivala Rock Starci, uspješno su se predstavili i Gatuzo, Letu štuke i Red roosters-i, dokazujući kako je jedinstveni slavonski Woodstock postao istinski prepoznatljiv brend i kako nas na godinu, uz 20.rođendan, poznavajući organizatore, zasigurno očekuje ludnica.

Najspecifičniji mali open air festival u Hrvatskoj, kako posljednjih godina znalci zovu Rock Starce, još je jednom potvrdio sve ono što se o njemu govori i publici željnoj dobrog zvuka, uz sjajne izvođače, donio i pregršt pozitivne energije, čarobnu scenografiju i jedinstvenu atmosferu velikog dnevnog boravka na otvorenom.

Uspješno 19.izdanje slavonskog Woodstocka, festivala koji ekipa lokalnih entuzijasta organizira u malom, pitoresknom vinorodnom kraju na brdu iznad Starog Petrovog Sela, otvorio je Gatuzo, zagrebački rock trojac poznat po žestokim i glasnim koncertima, neuobičajenom glazbenom stilu i načinu sviranja koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Nakon žestokog uvoda, za ponešto suptilniji glazbeni nastavak večeri, pobrinuo se bend Letu štuke, ekipa predvođena talentiranim tekstopiscem Dinom Šaranom, poznata po beskompromisno istinitim stihovima i eklektičnom pop rock zvuku premazanom raznim elektroničkim dodacima.

A, onda, simbolično, u ponoć, na zadovoljstvo svih onih koji to čekaju još od prošlo ljetnog pljuska, na scenu su stupili oni-Partibrejkers, beogradska mašina s karizmatičnim Zoranom Kostićem na čelu i razvalili.

Žestoka energija, prljavo-moćan garage punk zvuk, prepoznatljiv Canetov vokal, vječno zeleni hitovi, rock, sloboda i bunt- sve su to pred publiku rasuli Partibrejkers-i, potvrđujući još jednom zašto ih posljednjih 40-ak godina, smatraju jednim od najboljih i najutjecajnijih bendova ovih prostora. Zbog toga, zbog zimzelenih “Hiljadu godina” koje zvuče jednako snažno kao i davnih 80-tih prošlog stoljeća, zbog raskošne rasvjete, nostalgije, energije i poruke koju šalju, zažmirit ćemo na, naglo i bez pozdrava prekinutu zabavu, dodajući ipak, kako je dobar dojam mogao biti i puno jači da se Cane s publikom pozdravio kao gospodin. Ili to tako ide kad si Partibrejkers?

Glazbeni meni uspješno su zaključili Red Roostersi, sve poznatija osječka ekipa koja osvaja energijom i entuzijazmom.

Sudeći prema viđenom i doživljenom, publika koja je na Rock Starce i ove godine stigla iz cijele Slavonije, pa i dalje, nije ostala zakinuta za sve ono što slavonski Woodstock već skoro dva desetljeća nudi- kvalitetu, energiju, otvorenost i pozitivu-bez kompromisa. Zbog toga, zbog činjenice kako festival počinju doživljavati i sve ozbiljniji sponzori, zbog dobro poznate ekipe organizatora, jedva čekamo sljedeće, slavljeničko, 20.izdanje !

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn