JOŠ JEDNA POTVRDA PRIJATELJSTVA – Novogradiščani pobjednici međunarodnog malonogometnog turnira u Skopju

Datum objave: 23. 1. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Dugogodišnje iskreno prijateljstvo Novogradiščana i Makedonaca povezanih slučajno, tragičnom pogibijom Toše Proeskog, potvrđeno je ovih dana na 10.međunarodnom malonogometnom turniru u Skopju, s kojeg su se Novogradiščani, nakon finalnog susreta s ekipom albanskog grada Korce, vratili kao pobjednici.

Prije nego li, u ulozi domaćina tradicionalnog 9.međunarodnog turnira rukometnih vetarana „In memoriam Ivo Petranović“ 25. i 26. siječnja ugoste drage prijatelje iz Makedonije, Novogradiščani su, u pratnji gradonačelnika i zamjenika, gostovali na 10.međunarodnom malonogometnom turniru Toše Proeski u Skopju. Iako je riječ o natjecanju u kojem je, od titule i medalje, puno važnije prijateljstvo i čuvanje uspomene na tragično poginulog pjevača, Novogradiščani su se, pobijedivši u finalnoj utakmici ekipu albanskog grada Korce rezultatom 8:3, s turnira vratili kao slavodobitnici.

Na trodnevnom sportskom natjecanju u glavnom makedonskom gradu, osim ekipe slavodobitnika i domaćine, sudjelovali su i malonogometaši iz Albanije i Grčke, a uz naslov pobjednika turnira, novogradiška se ekipa, zaslugom Kristijana Jakića i Nike Jovića, kući vratila i s titulom najboljeg igrača i peharom naj strijelca.

Osim još jedne potvrde iskrenog prijateljstva koje će već slijedeći vikend, 25.i 26.siječnja biti nastavljeno u Novoj Gradiški na 9. Međunarodnom turniru rukometnih veterana „In memoriam Ivo Petranović“, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, boravak u Makedoniju „iskoristio“ je za službeni sastanak sa Stefanom Bogoevim, načelnikom Opštine Karpoš, na temu novih oblika suradnje u području obrazovanja,kulture, turizma i naravno, sporta.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn