JK SLAVONAC – Lana Knaus postala vlasnica druge državne zlatne medalje u judu!

Datum objave: 22. 10. 2023. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Lana Knaus nastupila je na državnom prvenstvu za uzrast do 16 godina u Zagrebu i ostvarila zlatnu pobjedu među 25 natjecateljica u svojoj kategoriji. Lani je ovo četvrta državna medalja, druga zlatna čime je potvrdila dominaciju u ovom sportu u svom uzrastu.

Subota 21.10. je za judaše JK Slavonac i njihove obitelji bila rezervirana za judo na malim ekranima, točnije praćenje Državnog prvenstva za uzrast do 16 godina u kojemu se bori njihova prijateljica Lana, dok se jedan dio ekipe zaputio u Zagreb dati joj podršku.

Veliki je teret znati koliko oči prati tvoje kretanje borilištem i svi očekuju od tebe medalju najvećeg sjaja, a tebi ne preostaje ništa drugo nego isključiti se iz vanjskog svijeta i svu snagu i znanje ostaviti na tih nekoliko kvadrata, jer koliko god bio dobar na turnirima koji se redaju svaki vikend, odlučujući dan je Državno prvenstvo i njega nema do sljedeće godine. Upravo takva je Lana bila jučer, smirena, hrabra i odlučna. – kaže Trener Robert Garc.

Njena kategorija je bila najbrojnija i znalo se da ju čeka 5 borbi ako planira zauzeti status državne prvakinje među njih 25 natjecateljica. Ulazila je iz borbe u borbu sve jača, a trenutke u kojima su svi mislili da gubi preokretala je borbu u svoju korist i izlazila kao pobjednik. Nakon cijelog dana provedenog pod visokom dozom adrenalina i napora, Lana i u posljednjoj borbi upisuje pobjedu. Lana je opravdala povjerenje svojih navijača koji su baš to zlato i očekivali, trenera koji je uz nju sve ove godine, a ponajviše roditelja koji su joj čvrst oslonac u njenom sportskom putu.

“Lani je ovo četvrta državna medalja, druga zlatna čime je potvrdila dominaciju u ovom sportu u svom uzrastu i kategoriji, kao i da je u ključnom trenutku donijela ispravnu odluku. Naime, svjesna kako za odlične rezultate moraš kontinuirano raditi na sebi, ove godine pri odabiru srednje škole odlučila se za Športsku gimnaziju u Zagrebu i otvara si nova vrata u svom sportskom razvoju. Zasigurno će svojim radom i uspjesima biti motivacija i uzor mlađim judašima čije vrijeme tek dolazi. Želimo joj puno uspjeha u natjecanjima koja slijede, te se veselimo novim državnim medaljama. ” zaključio je trener JK Slavonac Robert Garc.

TEKST: S. P. / R. G.                  FOTO: JK Slavonac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn