JK SLAVONAC – Ivona Švajda i Ella Lukas brončane na Prvenstvu Hrvatske

Datum objave: 02. 4. 2023. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – U Zagrebu je ove subote održano Prvenstvo Hrvatske za judašice i judaše do 14 godina. Ivona Švajda i Ella Lukas odradile su odličan posao te uz 4 pobjede i poraz obje osvojile brončanu medalju

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za judaše do 14 godine koje je okupilo 343 natjecatelja iz 60 klubova. Judo klub Slavonac predstavljali su Ivona Švajda, Ella Lukas i Filip Matošić. Ivona Švajda i Ella Lukas nastupile su u kategoriji do 40 kilograma u kojoj im je društvo pravilo još 14 judašica dok je Filip Matošić nastupio u kategoriji do 55 kilograma koja je brojala 25 judaša. Ivona i Ella odradile su odličan posao te uz 4 pobjede i poraz obje osvojile brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske.

Ovo je ujedno bio i njihov prvi nastup na prvenstvu Hrvatske u kojem su odradile odlične borbe unatoč sveprisutnoj tremi i uzbuđenju no to ih nije spriječilo da se popnu na postolje i pokažu da pripadaju u sam vrh svoje kategorije. Filip Matošić unatoč dobrim borbama ostaje ovaj puta bez plasmana te prvenstvo završava sa 1 pobjedom i 2 poraza. “Treba napomenuti da je Filip odradio najkraće pripreme budući da se tek oporavio od ozljede i nije imao puno vremena adekvatno se pripremiti za ovakvo natjecanje. Hvala roditeljima na pratnji i podršci s tribinama, te ostalim judašima i njihovim roditeljima koji su nam bili podrška od ranih jutarnjih sati i zajedno s nama proživljavali pobjede i poraze uz male ekrane. Ogroman je ovo rezultat za jedan tako mali klub koji već 4 puta za redom osvaja medalju na prvenstvu Hrvatske što je dokaz da se u klubu odlično radi i da vlada pozitivna atmosfera. Natjecanje smo zaključili dočekom u domu obitelji Švajda gdje su članovi kluba priredili slavlje za naše judaše.” naglasio je trener judo kluba Slavonac Robert Garc.

TEKST: S. P.                      FOTO: JK Slavonac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn