JK JIGORO – S međunarodnog turnira s tri medalje

Datum objave: 19. 3. 2023. | Kategorija: Sport

KUTJEVO – Judo klub Jigoro nastupio je 18. ožujka na međunarodnom turniru u Velikoj Gorici s 8 natjecatelja koji su se kući vratili s tri medalje – zlatnom, srebrnom i brončanom.

Najbolja u svojoj kategoriji bila je Ela Nijemčević s tri pobjede. U finalnoj borbi na korak do zlata zaustavljena je Rea Kir.  Rea je imala 3 pobjede i jedan poraz. Gabrijel Kajan izgubivši prvu borbu, kroz repasaž nizao je pobjede i došao do brončane medalje. Gabrijel je prvu borbu izgubio i kasnije tri pobijedio. Ovaj put bez medalje su ostali Arthas Voštog, Lucija Marijanović, Leo Ećimović, Lovro Marijanović i Marin Urišić.

“Ovo nije rezultat kakav smo navikli ostvarivati, ali nismo nezadovoljni. Natjecateljski judo doživljava svoje promjene. Izglasana su neka nova pravila na koja se mi svi moramo naviknuti i prilagoditi. Netko se na promjene prilagodi brže netko sporije. Nova pravila zahtijevaju novi koncept treninga učenje novih tehnika i moram priznati da su djeca u ovoj fazi malo zbunjena, jer tehniku koju su do sada radili, više ne smiju, ali mi u klubu uopće ne sumnjamo u našu djecu, uz dobra rad s njima, oni će vrlo brzo savladati nove tehnike, samo je potrebno malo vremena i puno rada.” rekao je trener Hrvoje Prevolšek uz napomenu kako je novi nastup već idući vikend u Svetoj Nedelji.

TEKST: S. P.                  FOTO: JK Jigoro

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn