JAKŠIĆ OPTIMISTIČNO – Usmjeriti sve snage za završetak vrtića ove godine

Datum objave: 11. 1. 2015. | Kategorija: Razgovori

IMG_4655

JAKŠIĆ – Prioritetni projekt na području općine Jakšić i u novoj godini je dječji vrtić, no uz taj, Jakšićani vrijedno rade na realizaciji još nekoliko infrastrukturnih projekata koji bi u konačnici trebali podići kvalitetu života na tom području. Više o tome rekao nam je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Kakvo je stanje sa izgradnjom vrtića u Jakšiću i prilazne ceste do vrtića?
Dobili smo sredstva iz Iparda za prilaznu cestu za vrtić, ali zakon je definirao da se građevinska dozvola ne može produžiti. Ipak, dobili smo novu građevinsku dozvolu na osnovu glavnog projekta, a radove će izvoditi tvrtka “Promet građenje” i očekujem da će do kraja travnja biti gotovi. Na vrtiću se radilo u zimsko vrijeme do Božića. Imamo dugove prema izvođaču radova jer nismo dobili sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. S područja naše općine nikada manje od 28 djece u vrtićima grada Požege nije bilo, a siguran sam da će kapacitet od 65 do 70 djece biti popunjen u jakšićkom vrtiću čim bude gotov. Odrađene su kompletno elektro-instalacije, instalacije plina i grijanja te nam ostaje opremanje s namještajem i krečenje. Čvrsto vjerujemo da ćemo ove godine završiti radove na vrtiću i maksimalno ćemo se potruditi oko toga.

Koji su ključni projekti uz vrtić u Jakšiću na početku 2015. godine?
Imamo pet građevinskih dozvola od kojih su neke istekle. To su kanalizacija Svetinja, kanalizacija Tekić, vodovod Tekić, kanalizacija Cerovac-Granje i vodovod Cerovac-Granje. Natječaja još nije bilo, ali čim se objavi natječaj imati ćemo pripremljenu projektnu dokumentaciju. Dobili smo sredstva od Fonda za zaštitu okoliša za energetsku učinkovitost kuća. Prvi krug je prošao, od prijavljenih 20 izabrano je 14 osoba. Nadam se da ćemo idućeg mjeseca imati drugi krug natječaja tako da se potroše ukupna sredstva od 996 tisuća kuna od Fonda i 82 tisuće kuna od općine.
Imamo još neke sitnije projekte kao što je opremanje dječjih igrališta. Jedno smo prošle godine završili. Planiramo opremiti igralište u Tekiću i u Treštanovcima. Sufinanciramo prijevoz djece u srednje škole, sufinanciramo vrtiće grada Požege i privatne vrtiće u Požegi i sufinancirati ćemo ih i kada se otvori naš vrtić. Nismo podigli prirez i to je aktualna tema. Vjerujem da ćemo ove godine uspjeti isfinancirati i zatvoriti proračun s manjim problemima. Mi smo manje “stradali” u odnosu na druge općine i gradove. Sada smo potmognuto područje i u rangu smo sa općinama Brestovac, Velika, Čaglin, Kaptol i očekujem da ćemo ovu godinu uspjeti financijski zatvoriti i realizirati bez ikakvih posljedica.

TEKST: T.Milanović     FOTO: S.P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn