IZLOŽBENO-EDUKACIJSKE MANIFESTACIJE – Mednim doručkom počeo 2. Proljetni sajam i 21. PPI

Datum objave: 17. 5. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA -Mednim doručkom s hrvatskih pčelinjaka, na novoj lokaciji, u novom terminu, počeli su 2. Proljetni sajam i 21. Poljoprivredno poduzetničke ideje. U tri dana trajanja, 17., 18.i 19. svibnja, jedinstvene izložbeno-edukacijske manifestacije Novogradiščanima i njihovim gostima ponudit će red cvijeća i rukotvorina, kulena i vina, poljoprivrednih strojeva i automobila. Sve uz pjesmu i domaćinsku atmosferu, stoga, navratite, sajam čeka.

Središnji novogradiški trg ovaj je vikend, zahvaljujući 2.Proljetnom sajmu i 21.Poljoprivredno poduzetničkim idejama, veliki sajam na otvorenom. Tradicionalne su to izložbeno-edukacijske manifestacije u organizaciji Quad kluba Lotus Nova Gradiška, s nešto manjim i većim stažom, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, županijske i gradske turističke zajednice.

Ove godine predstavljene objedinjeno, na novoj lokaciji i u novom terminu, Novogradiščanima i njihovim gostima, u tri dana trajanja, od petka 17.do nedjelje 19.svibnja, ponudit će red cvijeća i rukotvorina, kulena i vina, poljoprivrednih strojeva i automobila, sve uz pjesmu i domaćinsku atmosferu.

Otvorenju manifestacije prethodio je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka koji su, s ciljem promocije domaće proizvodnje meda, punjenog u nacionalnu staklenku označenu zaštićenim znakom, za goste i posjetitelje, te prije svega, one najmlađe – polaznike Dječjeg vrtića Nova Gradiška, organizirali Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez.

„Riječ je o priči koju, zajedno s Hrvatskim pčelarskim savezom, promovira Ministarstvo poljoprivrede, kako bi ovi mali ljudi od najranije dobi prepoznali važnost zdrave prehrane, vrijednost meda, ali i značaj pčelarstva za domaću poljoprivredu.“, rekao je, tom prigodom, Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik podpredsjednika Vlade RH.

Zadovoljstvo činjenicom kako se domaći med, u zemljama Europske unije i svijeta prepoznat po iznimnoj kvaliteti, prezentira u skladu s ugledom koji uživa, istaknuo je i Stanko Čuljak, dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza. Medni doručak tek je dio brojnih sadržaja koji će, u dane vikenda ponuditi 2.Proljetni sajam i 21.Poljoprivredno poduzetničke ideje.

Upravo to je i bila ideja organizatora, upoznao je zamjenik župana Brodsko posavske županije, Stjepan Bošnjaković. “Spajajući dvije manifestacije u novu, zajedničku, napravili smo iskorak, potvrdili dobru suradnju s Gradom Nova Gradiška, a proizvođačima pružili priliku za predstavljanje. Uz medni doručak i brojne pčelare, događaj je i dodatno oplemenjen i vjerujem kako će u slijedeća tri dana, svaki posjetitelj pronaći ponešto za sebe.“, rekao je zamjenik župana Bošnjaković.

„Ako se nešto kontinuirano događa 21 godinu, znači da valja. Drago mi je što su ove godine manifestaciji dodani novi elementi, što smo okupili sve generacije i što svatko na jednom mjestu, u razgovoru sa stručnjacima, može dobiti sve potrebne informacije. Osim toga, prilika je ovo za sve naše proizvođače koji vrhunske proizvode kakve znamo da imamo, nemaju gdje plasirati. Zbog toga, zbog edukacije i informacije, ovakve i slične manifestacije doprinose promociji svega onoga što imamo za ponuditi“ zaključio je gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

Zajedno sa svojih 100-njak domaćih ali i gostujućih izlagača, uz dobru glazbu, mirise i okuse, sajam vas očekuje u središnjoj novogradiškoj ulici u subotu i nedjelju, 18. i 19.svibnja od 8 do 23 sata.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn