INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Pri kraju izgradnja Tehnološkog inkubatora vrijednog 30 milijuna kuna

Datum objave: 16. 4. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Unatoč situaciji s koronavirusom, radovi na izgradnji Tehnološkog inkubatora u punom su jeku, kako bi ovaj poslovni objekt što prije otvorio vrata poduzetnicima i obrtnicima. Najveći je to projekt u provedbi Industrijskog parka Nova Gradiška, vrijedan gotovo 30 milijuna kuna, koji bi trebao biti završen do lipnja ove godine.

Projekt Tehnološkog inkubatora, najvećeg projekta u provedbi Industrijskog parka Nova Gradiška, unatoč situaciji s koronavirusom, napreduje punom parom ka završnoj fazi. Do mjeseca lipnja, jedinstveni poslovni objekt, otvorit će svoja vrata. Riječ je o projektu izgradnje i opremanja objekta površine 5 tisuća kvadrata namijenjenih za najam poduzetnicima, s modernim coworking prostorom s opremom i programima kao stvorenim za kreativce i freelacer-e.

Razvojna je to i poduzetnička priča teška gotovo 30 milijuna kuna, namijenjena tehnološki orijentiranim poduzećima, start-upovima, poduzetničko potpornim institucijama, digitalno orijentiranim poduzećima, priča koja će budućim korisnicima nuditi najam uredskog prostora i moderno opremljene konferencijske dvorane, kao i korištenje zajedničke radne zone i virtualnog inkubatora. Projektom Tehnološki inkubator uspostavit će se i opremiti prostorna i tehnička infrastruktura i razviti visokokvalitetne usluge poslovne podrške za razvoj i unapređenje konkurentnosti novih i postojećih tehnološko orijentiranih poduzeća u području naprednog inženjerstva i upravljanja.

Realizacijom ovog jedinstvenog i inovativnog projekta čiji je cilj razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture, u Industrijskom parku bit će stvoreni uvjeti za rast postojećih i osnivanje novih poduzeća utemeljenih na znanju i novim tehnologijama, ali i potaknute investicije upravo u tom sektoru. Uz još jednu potvrdu Industrijskog parka kao iznimno poželjne ulagačke destinacije, projekt tehnološkog inkubatora dugoročno će pridonijeti i pametnom i održivom regionalnom razvoju i poboljšanju razine konkurentnosti, kako grada Nova Gradiška tako i Brodsko posavske županije.

TEKST: S. T.       FOTO:IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn