INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Novi poslovni „igrač“ i ulagač u Inudstrijskom parku

Datum objave: 02. 5. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

ko

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je s radom uspješno „startala“ tvornica Atlantic grupe, još jedan jaki nacionalni „igrač na tržištu“ ovih dana uspješno nastavlja s radovima na izgradnji prve faze tvornice u novogradiškom Industrijskom parku. Riječ je o tvrtki „KLIMAOPREMA D.D. SAMOBOR“, za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore, proizvodnog prostora površine oko 6 500 metara kvadratnih, vrijednog oko 37 milijuna kuna.

Radovi na izgradnji nove novogradiške tvornice započeti u siječnju, trebali bi završiti za dva mjeseca, krajem lipnja. Sa službenim završetkom prve faze „Klimaoprema“ će u Novoj Gradiški zaposliti oko 50 radnika. U slijedećoj  razvojnoj fazi uspješna tvrtka planira proširenje poslovnih prostora za dodatnih 10 tisuća metara kvadratnih, te broj od 50 zaposlenih povećati na 150 do najviše 200 radnika.Bit će to još jedan sjajno odrađen posao za čelne ljude grada i trenutno nacionalne top investicijske poslovne zone,novogradiškog Industrijskog parka, i to samo godinu dana nakon službeno potpisanog ugovora o ulaganju ( ugovor su skloplili gradonačelnik Željko Bigović i direktor „Klimaopreme“ Branko Duvnjak u ožujku prošle godine).Samoborska tvrtka „Klimaoprema d.d.“je vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, s tradicijom dugom 40 godina i više od 200 uposlenih. Završetak radova na prvoj fazi proizvodnih pogona tvornice nastavak je uspješne poslovne priče Industrijskog parka, ali i nastavak pozitivnog trenda novih zapošljavanja u gradu.

Potvrdio je to, ovih dana, osobno i direktor Branko Duvnjak, zadovoljan činjenicom što projekt „ide“ planiranim tempom, ali i izborom poslovne zone u koju je tvrtka investirala 37 milijuna kuna. “Riječ je o ulaganju ogromnog značaja koje će tvrtki omogućiti značajan rast postojećih kapaciteta, ali i konkurentnost na zahtjevnom europskom tržištu.Tijekom dosadašnjih radova uvjerili smo se kako je izbor Industrijskog parka bio pravi poslovni izbor, ali i odlična prilika za dugoročni razvoj poslovanja „Klimaopreme“.Ističem, pri tome, vrhunsku profesionalnost i susretljivost čelnih ljudi grada Nova Gradiška i Industrijskog parka, kao i izvanredno funkcioniranje svih stručnih službi koje sudjeluju u projektu, što je i najbolja moguća preporuka svim budućim, potencijalnim investitorima za odabir upravo ove poslovne zone.“, izjavio je direktor tvrtke „Klimaoprema d.d. Samobor“.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: IPNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn