INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Napreduju radovi na izgradnji Tehnološkog inkubatora vrijednog 29 milijuna kuna

Datum objave: 18. 11. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U Industrijskoj zoni Nove Gradiške u tijeku je izgradnja Tehnološkog inkubatora, trenutno najvećeg projekta u provedbi Industrijskog parka Nova Gradiška. Riječ je o priči ukupne vrijednosti veće od 29 milijuna kuna ( bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 kuna. Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko posavske županije. Završetak izgradnje poslovne građevine planiran je za mjesec travanja 2020. godine.

Radovi na izgradnji Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška idu po planu. Riječ je o trenutno najvećem projektu Industrijskog parka koji se realizira u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Centrom za razvoj Brodsko posavske županije, priči vrijednoj 29 milijuna kuna, pri čemu bespovratna sredstva iznose gotovo 20 milijuna. Projekt Tehnološkog inkubatora iznimno je značajan za gospodarski razvoj i poduzetničku klimu u Industrijskom parku, Novoj Gradiški ali i široj regiji, jer, cilj je, njegovom realizacijom, stvoriti međunarodno prepoznatu vrhunsku ulagačku destinaciju i “mjesto” koje pruža ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima. Sve to će, dugoročno, omogućiti jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, potaknuti unapređenje konkurentnosti poslovnog sektora, te stvaranje i privlačenje inovativnih i tehnološki orijentiranih poduzeća u tehnološki intenzivne sektore, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje okolišem i resursima, što se, istovremeno, “naslanja” i na strategiju razvoja grada koja Novu Gradišku nastoji pozicionirati kao “pametni grad”.

Tehnološki inkubator Nova Gradiška prostirat će se na ukupnoj površini od 5.000 m2, a poduzetnicima će se nuditi inkubaciju u ukupno 50 proizvodnih i uredskih prostora za najam po povlaštenim cijenama.Riječ je o objektu koji će posjedovati međunarodno priznat certifikat zelene gradnje LEED, bit će u potpunosti komunalno opremljen, sa svom potrebnom komunikacijskom i uredskom infrastrukturom, coworking prostorom, konferencijskom dvoranom, informatičkom učionicom te razvijenim poslovnim uslugama koje će biti na raspolaganju poduzetnicima. U tijeku je zaprimanje iskaza interesa za poslovne prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška, a,više od 50 posto poslovne površine, već je predrezervirano. Prvi poduzetnički inkubator takve vrste u Brodsko posavskoj županiji bit će namijenjen startupovima, tehnološki orijentiranim poduzećima, kao i svim budućim poduzetnicima, kojima će nuditi usluge najma prostora kao i visokospecijalizirane usluge poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća.Početak djelovanja objekta Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška planiran je u lipnju 2020. godine.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Industrijski park NG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn