IN MEMORIAM – Umro je Krunoslav Kićo Slabinac

Datum objave: 13. 11. 2020. | Kategorija: Scena

POŽEGA -Umro je Krunoslav Kićo Slabinac, jutros u zagrebačkom KBC-u u kojem se liječio posljedena tri mjeseca. Legendarni glazbenik preminuo je u 77. godini života.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je u Osijeku, a gradio je glazbenu karijeru bogatu različitim žanrovima. Na festivalu u Opatiji 1970. pobijedio je s pjesmom “Više nećeš biti moja”, nakon čega je, ocjenjuje se, postao jedan od popularnijih pjevača na području bivše Jugoslavije.

S više od 500 snimljenih pjesama otpjevao je evergreene zabavne i narodne glazbe te ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Njegove pjesme, od onih zabavnog karaktera “Tri slatke riječi”, “Zbog jedne divne žene” i drugih, do najljepših narodnih i tamburaških skladbi, među kojima su „Vesela je Šokadija“, „Seoska sam lola“, „Ako zora ne svane“, „Otiš’o je s mirisima jutra“, „Inati se Slavonijo“, „Slavonijo, ja sam tvoje dijete“ i mnoge druge ostat će njegova najveća glazbena ostavština. Koncert Krunoslava Kiće Slabinca bio je vrhunac večeri prošlogodišnje Retrospektivne večeri Aurea Festa Požega i njegov posljednji nastup u Požegi.

TEKST: S. Pok     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn