IN MEMORIAM – Nakon teške bolesti preminuo istaknuti novogradiški boksač Ivan Andrašić

Datum objave: 15. 2. 2021. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Istaknuti hrvatski boksač, član Boksačkog kluba Nova Gradiška, Ivan Andrašić preminuo je nakon duge i teške bolesti u 36. godini života, javlja Hrvatski boksački savez. Sahrana će biti na groblju Adžamovci u utorak, 16.veljače u 15 sati.

Jedan od najvećih novogradiških boksača, višestruki viceprvak Hrvatske, od 2008.godine i član Hrvatske boksačke reprezentacije, Ivan Andrašić, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 36.godini života. Uz aktivno članstvo u BK Nova Gradiška, Andrašić je tri puta bio viceprvak Hrvatske-2008., 2009. te 2010.godine, a od 2008. nastupao je i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Godinama je bio u vrhu teške kategorije i boksao s najvećim imenima hrvatskog boksa poput Filipa Hrgovića. 2018. godine otkrio je da boluje od tumora, zbog čega su njegovi prijatelji prošle godine organizirali humanitarni turnir kako bi pomogli njegovoj ženi i djeci s otplatom kredita. Nakon što se bolest proširila na brojne organe, Ivan je postao svjestan da je riječ o borbi koju neće dobiti. Uz brojne sportaše i sugrađane, od Andrašića su se oprostili i njegovi klupski prijatelji objavom na facebook stranici.

“Naš najveći boksač i prijatelj Ivan Andrašić preminuo je nakon duge borbe sa karcinomom. Ovaj meč na žalost nije dobio kao što je to činio u boksačkim mečevima. Iskrena sućut obitelji od cijelog BK Nova Gradiška. Sahrana našeg Ivana bit će na groblju Adžamovci u utorak, 16.veljače u 15 sati.”

TEKST: S. T.      FOTO:  Facebook BK Nova Gradiska

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn