IMPRESIVNI TURISTIČKI REZULTATI: Brodsko-posavska županija prva među hrvatskim županijama po rastu broja noćenja u prvom polugodištu

Datum objave: 09. 7. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko posavske županije ostvarila je impresivne rezultate turizma u prvom polugodištu ove godine. Odnosi se to na značajno povećanje broja noćenja za čak 42,55 posto u odnosu na prethodnu godinu, što ovu županiju stavlja na prvo mjesto svih hrvatskih županija.Uz župana Danijela Marušića i direktoricu TZ BPŽ Ružicu Vidaković, tiskovnoj su konferenciji održanoj 7. srpnja nazočili i direktorice TZ Nova Gradiška Dinka Matijević, TZ Meridijana Slavonica Mateja Pejanović, TZ Garčin Irena Katalinić i direktor TZ Cernik Ivan Ivanović

Iz nedavno objavljenog statističkog izvješća na službenim web stranicama Hrvatske turističke zajednice pod nazivom “Stanje na tržištima”, jasno se vidi da je Brodsko-posavska županija ostvarila najveći rast broja noćenja od svih županija u Hrvatskoj u razdoblju siječanj-lipanj 2023./2022. s indeksom rasta od 142,55 posto ili 42,55 posto Uspješno je ostvareno 10.652 noćenja više nego prošle godine u istom razdoblju ili ukupno 35.685 noćenja za prvih 6 mjeseci. Evidencija ostvarenih broja noćenja putem sustava eVisitor mjeri turističke uspjehe, a važno je napomenuti da je Brodsko-posavska županija nadmašila rezultate iz referentne 2019. godine, prije pandemije, s rastom od 35 posto. Impresivni su to rezultati koji Brodsko posavsku županiju smještaju na prvo mjesto svih hrvatskih županija po rastu broja noćenja turista.

U trenutku kada mediji uglavnom izvještavaju o tijeku turističke sezone na nacionalnoj razini, prikladno je osvrnuti se na rezultate Brodsko-posavske županije te pokazati kako je turizam jedna od brzo rastućih djelatnosti koja korespondira sa gospodarskim i društvenih granama, čemu, svojom tradicionalnom ljubaznošću i čuvanjem stoljetnog stila života,kao i ekonomskoj i socijalnoj održivosti, itekako doprinose stanovnici ove županije. Slavonija je, osim toga, s pravom dobila priznanje za najbolju ruralnu destinaciju destinaciju na Danima hrvatskog turizma 2022. godine, kao i Srebrnu povelju za Vizualni identitet na najvećoj manifestaciji koja promovira razvoj i doprinos ruralnom turizmu “Suncokret ruralnog turizma”.

Direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Ružica Vidaković, tom je prilikom istaknula činjenicu da je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije iz Fonda za TNP I kontinent realizirala dodatnih 144.000 eura za četiri projekta putem sredstava Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta te 156.000 Eur za turističke projekte koje su aplicirale lokalne turističke zajednice . Riječ je o ukupnom iznosu od 303.000 eura, koji će biti investirani u turističku infrastrukturu, promociju, podršku manifestacijama, kao i unaprjeđenje kvalitete svih ključnih turističkih proizvoda u Brodsko-posavskoj županiji.

Župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić istaknuo je da je ponosan je na otvaranje sve većeg broja novih smještajnih objekata u našoj županiji, obzirom da je samo u prvih šest mjeseci ove godine, registrirano 28 novih smještajnih jedinica s ukupno 67 ležajeva. Također, s velikim interesom se isčekuje otvaranje obnovljenog hotela Park u Slavonskom Brodu koji će ponuditi dodatnih šezdesetak luksuznih soba, nekoliko apartmana i 5 kongresnih dvorana, te tako privući posjetitelje zainteresirane za kongresni turizam, pružajući im vrhunski smještaj i uslugu. Uz prvu ženu županijske Turističke zajednice, tiskovnoj konferenciji su nazočili i direktorice ; TZ Nova Gradiška- Dinka Matijević, TZ Meridijana Slavonica- Mateja Pejanović, TZ Garčin – Irena Katalinić, te direktor TZ Cernik – Ivan Ivanović koji su izrazili zadovoljstvo zajedničkim rezultatima i potporom od strane Brodsko – posavske županije i sredstvima Hrvatske turističke zajednice.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO:; TZ BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn