I OVO JE NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Sadržaji koji priču čine potpunom

Datum objave: 14. 8. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Iako su četiri žanrovski različite večeri okosnica Novogradiškog glazbenog ljeta, najveći open air spektakl u regiji prepun je sadržaja koji priču čine potpunom. Jer, bez bogate sajamske, eno i gastro ponude nema ni posjetiteljima toliko dragog festivalskog šušura zahvaljujući kojem svi višestruko profitiraju. “Razlog je to i zbog kojeg je manifestacija s vremenom postala i najjači gradski turistički proizvod, jer u nedostatku značajnije kulturno-povijesne baštine i prirodnih ljepota, jedino što možemo i moramo ponuditi gostu je doživljaj,” kaže direktorica TZ Nova Gradiška Dinka Matijević.

Uz neka od najvećih glazbenih imena u regiji koja su u jedan od najmlađih hrvatskih gradova protekli vikend privukli više od 20 tisuća posjetitelja, 26. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta posebnim je učinio i nikad veći broj izlagača, sudionika sve prepoznatljivijeg eno gastro sajma. Smješten na najljepšoj gradskoj pozornici na otvorenom, središnjem parku, sadržaj zaslužan za festivalski šušur privukao je više od 50 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i najvećoj i najpoznatijoj gradskoj manifestaciji dao itekako važan turistički ali i gospodarski karakter. Jer u nedostatku značajnije kulturno-povijesne baštine i  prirodnih ljepota, jedino što Nova Gradiška može i mora ponuditi gostu je doživljaj, kaže direktorica Turističke zajednice Grada, Dinka Matijević.

A upravo to je, uz dobre vibracije i gotovo opipljivi osjećaj zajedništva, ono po čemu je najveći ljetni open air festival u regiji i prepoznat. Želeći posjetiteljima pružiti priliku da uz tri dana pozitivnog koncertnog ludila uživaju svim osjetilima, organizatori su se pobrinuli za bogatu prateću eno i gastro ponudu, a brojni mali i veliki kreativci, poduzetnici i obrtnici, predstavili svoje proizvode i omogućili kupovinu sitnice za uspomenu.

Shvaćajući važnost gospodarske komponente čitave priče, s namjerom da na Novogradiškom glazbenom ljetu svi višestruko profitiraju, Grad je maksimalno izašao u susret sudioncima sajma omogućivši im korištenje štandova za simboličnih 500 kuna tijekom svih dana trajanja manifestacije. Obzirom na nikad veći broj izlagača, potvrdilo se to kao pun pogodak, jer sudeći po gužvi i interesu, svi će kućama otići i više nego zadovoljni, zbog čega se manifestacija i ove godine potvrdila kao istinski biser novogradiške turističke ponude.

” Kada smo prije točno tri godine, otvarajući novi reprezentativni prostor Turističke zajednice, prvi dojam gosta o našem gradu, predstavili i slogan “Nova Gradiška, novi doživljaj”, odlučili smo promišljenije i studioznije krenuti i u osmišljavanje ponude, te Novogradiško glazbeno ljeto, manifestaciju nastalu na inicijativu nekolicine lokalnih glazbenih entuzijasta, pretvoriti u najjači gradski brend. Iako je, u početku bilo i pomalo lutanja, danas s ponosom mogu reći da smo u tome uspjeli, čemu u prilog govori i činjenica kako se po datumu manifestacije planiraju godišnji odmori, a potvrđuju i svi naši brojni dragi gosti i posjetitelji čim prošetaju najužim gradskim središtem.” kaže direktorica Matijević.

“Popunjeni svi lokalni smještajni kapaciteti ali i oni u susjednim gradovima i općinama, termini frizerskih i kozmetičkih salona, prepune terase gradskih ugostiteljskih objekata, velika potrošnja i zadovoljni obrtnici koji trljaju ruke – sve to nam govori da smo, na vlastito, ali i zadovoljstvo svih Novogradiščana, u naumu uspjeli, jer, unatoč značajnom ulaganju, središnja gradska manifestacija postala je priča od koje svi imamo koristi. Uz zvučne sponzore koji su, s godinama došli zahvaljujući i sve zvučnijim glazbenim imenima, podršku gospodarskom sektoru, manifestacija izgrađena na čvrstim temeljima opravdala je svaku uloženu kunu i potvrdila se i kao sjajna platforma za promociju ali i užitak, jer kako vrlo često kaže naš gradonačelnik, Vinko Grgić, gdje još možete za nula kuna dobiti puna četiri dana vrhunske zabave?” zaključila je.

Da je stvarno tako, uvjerili su se protekli vikend svi oni koji su navratili na Novogradiško glazbeno ljeto i pred organizatore postavili novi izazov, jer, nadmaštiti pripremljeno ove godine, neće biti ni malo lako, ali ekipa koja stoji iza manifestacije obećaje kako planira ići samo naprijed. Stoga, pričekajmo slijedeću godinu i radujmo se novom, još većem spektaklu.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn