HUMANITARNI TURNIR – 6.humanitarni malonogometni turnir NISI SAM ispunio očekivanja

Datum objave: 05. 3. 2017. | Kategorija: Sport

nisi sam 2017 sl.1

POŽEGA – Humanitarni malonogometni turnir NISI SAM održava se šestu godinu za redom  s ciljem pomoći potrebitima u Požeškoj biskupiji.Ove godine šira humanitarna  akcija u sklopu koje je održan i jučerašnji turnir, organizirana je za trinaestočlanu obitelj Čatak iz Hrnjevca.

“Osim navedenog turnira koji je glavni dio projekta Katoličke gimnazije humanitarna akcija nadopunjena je prikupljanjem hrane ,odjeće i obuće ali samo u okvirima Katoličkog odgojno-obrazovnog centra (Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole).Prikupljanje financijskih sredstava od fizičkih i pravnih osoba traje do 31.ožujka 2017 godine,a onda ćemo financijski direktno pomoći u opremanju i obnovi kuće u kojoj živi obitelj Čatak.Kako svake godine pomažemo u korizmeno vrijeme  uključen je i Caritas  te Požeška biskupija .Ove godine kao i prošle pomaže i Javna ustanova sportski objekti koja nam je ustupila dvoranski prostor za održavanje turnira,” naglasio jei spred organizatora prof. Mario Raguž.

Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa,150 igrača iz četiri županije. Ulaznica  se prodavala po cijeni od 10 kuna, a sav prihod sa turnira uključen je u kompletnu humanitarnu akciju za obitelj Čatak. Najbolja ekipa i pobjednik turnira je ekipa Donji Miholjac koja je u finalu pobjedila Hajduka iz Pakraca rezultatom 2:1.Treće mjesto je pripalo požeškoj Slavoniji pobjedivši HNK Cibaliju iz Vinkovaca rezultatom  3:0 .Fair play ekipa je NO Limit iz Virovitice.Najbolji strijelac turnira sa 10 postignutih pogodaka je Ivano Kolarević iz HNK Cibalije .Najboljim vratarom je proglašen Patrik Jurišić iz drugoplasirane ekipe Hajduka iz Pakraca dok je najbolji igrač iz pobjedničke ekipe Donjeg Miholjca Jona Ježić .Suci današnjeg humanitarnog turira su bili Ivan Mautner i Danijel Rađenović koji su odlično odsudili utakmice u kojima su igrali igrači 2008 godišta i mlađi.

“Cilj ovoga projekta je da naši učenici kroz humanitarne akcije stvore navike humanosti i budu pravi izdanak Katoličkih škola i odgoja u njima.Možemo se zahvaliti i Požeškoj biskupiji te ocu biskupu ,Caritasu,Javnoj ustanovi Sportski objekti,svim ekipama i njihovim trenerima  koji  su sudjelovali, učenicima i djelatnicima Katoličkih i gradskih osnovnih  škola  i svima drugima koji prate naše već tradicionalne humanitarne akcije.Zahvala svim fizičkim i pravnim osobama koje su ove godine kroz kupnju ulaznica i donacije preko računa  ponovno pokazali da imaju veliko srce za potrebite.Turnir je kao glavni dio akcije završio sa dobrim djelom prikupljenih sredstava.Akcija i dalje traje do 31.ožujka 2017,a do toga datuma i fizičke i pravne osobe mogu još pomoći obitelji Čatak uplatom na račun: Hr5623400091510840763.” rekao je prof. Raguž. Kao i prošle godine po završetku akcije u  mjesec dana biti će objava kompletnih prihoda u ovogodišnjoj akciji na internetskim stranicama Katoličke gimnazije.

TEKST: S. P./ M. Raguž        FOTO: Mario Raguž

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn