HUMANITARNI KONCERT – Sara Renar, Lovely Quinces, Cojones, Defiant i drugi za teško bolesnog Maria Žalca

Datum objave: 18. 9. 2017. | Kategorija: Scena

plakat

STARO PETROVO SELO – U organizaciji članova i volontera Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, uz profesionalnu pomoć članova Udruge alternativaca – UMPASK, 23. rujna u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu , bit će održan humanitarni koncert “Diži se, Roy Batty!” s ciljem pomoći teško bolesnom Mariju Žalcu (36), koji je krajem 2016. godine doživio dva moždana udara s teškim oštećenjima.

„Diži se Roy Batty“ naziv je jedinstvene humanitarne priče koja će na prvi dan jeseni, , kulminirati jednim od najznačajnijih koncerata u zapadnom dijelu Slavonije.  Za pomoć Mariju Žalcu „prašit će“ Sara Renar, Krankšvester, Cojones, Lovely Quinces, Defiant i Kein Engel“Rammstein Tribute Band“!

36-godišnji Mario Žalac, za prijatelje Roy Batty, prema antagonistu kultnog filma „Blade runner“, teško je bolestan mladi čovjek, alternativac i prijatelj koji zbog posljedica dva teška moždana udara i gubitka vitalnih tjelesnih funkcija, ponovno uči živjeti. Želeći financijski olakšati iznimno skupo liječenje, ali i pomoći u psihološkom oporavku, Marijevi prijatelji, okupljeni na inicijativu Zorislava Kneževića oko Udruge gluhih i nagluhih i novogradiške udruge mladih alternativaca koji se odazivaju na ime UMPASK, u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu, Mariovom rodnom mjestu, na prvi dan jeseni, 23.rujna, organiziraju humanitarni koncert.

Mario_Žalac

I mada priča, onako na prvu, zvuči poput sve brojnijih sličnih, potaknutih plemenitošću i empatijom, puno je toga drugačijeg, puno kreativnijeg i prepunog simbola u priči „Diži se, Roy Batty“. Prije svega, u nazivu projekta koji se referira na, filmoljupcima itekako znan lik iz kultnog Blade runnera, a koji  Mario doživljava kao svoj alter ego, do datuma održavanja koncerta, u startu zamišljenog za prvi dan jeseni, jer, „Jesen“ je i Mariova omiljena pjesma, a onda, svakako mora doći i Sara Reenar, pa kad je već ona tu, što ne bi probali imati i sve moguće ostale iz tog glazbenog đira, jer to je ono što i Mario sluša, baš kao i ekipa okupljena oko Umpask-a.

sara

Tako je, od prilike, počeo projekt potaknut prijateljstvom, projekt čiji je cilj bio financijski olakšati iznimno visoke troškove liječenja, ali i pružiti prijatelju svu moguću medicinsku pomoć potrebnu za oporavak nakon dva iznimno teška moždana udara. S vremenom, što zbog simbolike i dobre organizacije, što zbog vrhunskog line up-a, one vrste kakva se rijetko viđa i čuje u Slavoniji, što zbog mjesta događaja, jer nije riječ o urbanoj sredini, nego o selu, prijateljski projekt vrlo se brzo pretvorio i u prvorazredan glazbeno-kulturno-alternativni događaj o kojem pišu i nacionalni mediji i koji, čini se, nikako ne bi trebalo propustiti.

mli 2 mali 1

Jer, kako piše u službenom press releaseu, „ u dvorani Društvenog doma Staro Petrovo Selo, pozornicu će 23.rujna dijeliti neka od najpoznatijih glazbenih imena u Hrvatskoj, a neće biti zapostavljena ni underground scena. Kantautorske snage Sara Renar i Lovely Quinces prezentirat će ono najbolje od novije autorske glazbe i suptilnog, eksperimentalnog karaktera.Boje kvalitetne alternativne scene rock scene branit će hvaljeni stone rockeri Cojones. Moćni riffovi ekstremnog metala tutnjat će zahvaljujući perspektivnim Požežanima iz benda Defiant, a onda slijedi urnebes uz jednu od najvećih tribute atrakcija, Kein Engel, čija svirka dočarava osebujnost live nastupa Rammsteina.Za kraj, za oporavak Maria Žalca a.k.a Roya Battya, prašit će kreativni hip-hop dvojac Sett i 3ki Still iz Osijeka, široj javnosti poznati kao Krankšvester.

k3 44

Sve će službeno koštati samo 30 kuna, iako je moguće ostaviti i više, jer sav je prihod namijenjen Mariu. Pokrovitelj koncerta je Hds Zamp, mjesto je ustupila Općina Staro Petrovo Selo, a, prepoznavši sjajnu i plemenitu ideju,  promociju i realizaciju događaja, pomažu i brojni sponzori-Grad Nova Gradiška, Fast food, caffe bar i noćni bar Alibi, pivo Bošnjak, restoran i prenoćište Turist, David, hostel Maksimilijan, vinski podrum Kraljić.Posebne zahvale na logističkim savjetima zaslužuju agencije Street Pulse, Los Angeles Agency i Hangtime Agency, dok organizatori, u ime Mariovih roditelja, na donacijama zahvaljuju Brodsko posavskoj županiji i tvrtki Nemec Pharmacia.“ Jel potrebno išta više reći? Pozdravite dolazak jeseni uz prave ritmove, onakve kakve, na žalost, ovdje baš i nemamo priliku često čuti, i pomozite. Vjerujte, dobro ćete se osjećati. I zbog jednog i zbog drugog.Vidimo se u Starom Petrovom Selu na koncertu „Diži se Roy Batty“!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: press

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn