HOPA HILL OPEN AIR FEST: Punk-rock je i dalje živ i “stanuje” u Požegi

Datum objave: 16. 6. 2024. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Iako je dolazak na lokaciju ( odvojak Grožđanog puta, u blizini crkve sv. Vida na Požeškoj gori), ukoliko ste bili dovoljno nadobudni i krenuli “pješke”, zahtijevao “ful” kondiciju”, ugođaj drugog dana Hopa hill open air festa, u režiji Udruge Kulturist, bio je vrijedan penjanja. Uz sjajan prostor, bogatu, prateću ponudu ića i pića, pobrinuli su se za to i sjajni izvođači- One Stap Away- OSA, KDP, Kombinator, Savršeni marginalci a potom i headlineri večeri, jedni od prvih punkera ovih prostora, legendarni novosadski Atheist rap, potvdivši kako je, u moru opskurnih ritmova, punk-rock itekako živ i mjesto mu je u urbanoj Požegi

Da je punk-rock još uvijek, itekako živ i prisutan, unatoč dominantnim opskurnim ritmovima, kao i da mu je mjesto u urbanoj Požegi, dokazao je drugi dan Hopa hill open fest-a, dvodnevne priče u režiji udruge Kulturist, organizirane na kondicijski izazovnoj, ali i koncertno potencijalno sjajnoj lokaciji, svojevrsnom vidikovcu iznad grada, na Požeškoj gori.

Uz entuzijaste okupljene u Udruzi, podršku gradske i županijske Turističke zajednice, raznovrsnu ponudu ića i pića , zasluge za to pripadaju prije svega sjajno odabranom line-up-u sastavljenom od mladih, nešto zrelijih a potom i najzrelijih glazbenih zvijezda, head-linera drugog dana manifestacije, legendarnog novosadskog benda Atheist rap koji je, kako sami, s pravom za sebe kažu, svugdje domaći. Osnovani, sada već davne 1989. godine u bivšoj državi, “mladići”” prepoznati po zabavnom punk zvuku i sjajnim socijalno-političkim tekstovima, jedni od prvih punkera ovih prostora, jednako aktualni i danas, pred Požeškom su publikom dokazali kako, sve dok je snažnog srca, nikada niste prestari za zaplesati dobar pogo ali i kako je, ima li dobre volje i energije, zaspalu urbanost moguće probuditi i vratiti je tamo gdje joj oduvijek mjesto.

Energičnom nastupu sastavljenom od antologijskih hitova poput Zapadna Evropa, Wartburg limuzina, Ne bi bilo fer, prethodili su, jednako uigrani Savršeni marginalci, Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, ekipa koja je na glazbenoj misiji sviranja “punk eksplozije” s prva tri albuma Hladnog piva, što su, jednako dobro primili i prepoznali mladi ali i nešto stariji punkeri, baš kao i prethodnike- One Stap Away- OSA, KDP i Kombinator. Iako prostor premijernog dvodnevnog open air festivala može i treba primiti daleko veći broj posjetitelja, potencijal priče kao i sjajnu, pomalo nostalgičnu energiju nekih davnih, ludih izlazaka svakako treba pozdraviti i učiniti sve da Hopa hill open air fest postane novi glazbeni događaj zbog kojeg se dolazi u grad, jer punk-rock je, itekako živ i mjesto mu je u urbanoj Požegi!

TEKST: Simonida Tarbuk                    FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn