HILL OPEN AIR FEST POŽEGA – Povratak Požege na veliku punk&rock scenu!

Datum objave: 04. 6. 2024. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Na Požeškoj gori 14. i 15 lipnja održat će se prvo izdanje HOPA – Hill Open Air festa. Dvodnevna manifestacija donosi niz koncerata i popratnih sadržaja koje nam je predstavio Darijo Ledić, idejni začetnik i predsjednik udruge Kulturist, organizatora festivala.

Sve dobre ideje dolaze sponatano, pa tako i ova kaže nam Darijo. “Sasvim slučajno – imam mali vinograd na požeškom brdu gdje slavim rođendan, a prošle smo godine odlučili napraviti nešto veće, da nije u zatvorenom krugu, s bendovima i razglasom. I to je početak ove današnje HOPA priče koja je postala nešto veća. Prvi put organiziram takvo zbivanje, ima puno sitnica, nije bilo jednostavno. Ali, imamo podršku Turističke zajednice Grada Požege, uz nas su, pa i županijske Turističke zajednice. Komunalac nam je izašao u susret s pozornicom i doista osjećamo podršku od samog početka,“ kaže nam.

HOPA fest će se održati 14. i 15. lipnja (petak i subota) u odvojku Grožđanog puta u blizini crkve sv. Vida. Nije sve u glazbi, ima nešto i u dobroj gastro i pivskoj ponudi, a bit će i sportskog kolorita. Petak, prvi dan festivala, posjetitelje očekuje SPOK Open Air party, uz HOPS beer fest s lokalnim craft pivarima i DJ Pavkom te koncertom na kojem će nastupiti Magical Mistery Band, grupe Boa II, požeško-zagrebački rap-rock bend Detmeć i Koridor. U subotu program počinje već u u 18 sati prijenosom na video zidu prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na prvenstvu EURO 2024. protiv Španjolske. Nakon utakmice kreće glazbeni program koji će ispuniti vrlo popularni Savršeni marginalci koji čine tri člana Hladnog piva, legendarni punk-rock bend Atheist Rap, One Stap Away- OSA, KDP, Kombinator i drugi.

“Da, kad je riječ o tom sportskom dijelu pobrinuli smo se da dan ne ostane “prazan”. Nogomet je tu, pogodilo se da je prva utakmica naše reprezentacija na Europskom prvenstvu baš u subotu pa smo organizirali gledanje utakmice, bit će veliki ekran. Utakmica je u 18,00 sati, a u 17,00 već će svirati jedan bend prije same utakmice. Ne smijemo zaboraviti ni 1. HOPA ROCK&RUN CENER Trail koji će se održati u subotu 15.06.2024. na obroncima Požeške gore. Start i cilj utrke je na mjestu gdje se održava festival u blizini kapele sv. Vid. Start je u 10,00 sati, staza se spušta i penje prekrasnim brežuljcima prolazeći kroz vinograde i šumske puteve obroncima Požeške gore pa će uz žestoke riffove to biti pravi užitak i za trkače.”
Urbani festival kako i priliči, donosi i ekološku osviještenost. “Imamo oko 400 pivskih čaša koje ćemo podijeliti na ulazu. Cilj je da se što manje troši i baca te stvara otpad – to su čaše od tvrde plastike s logom festivala, mogu biti i uspomena, refill su, dođete s čašom ponovo po pivo. Jer, u prirodi smo i trudimo se da ne bude previše smeća za prikupljanje i odvoz nakon zbivanja,” doznajemo.

Bit će organiziran i prijevoz od centra Požege do lokacije koncerta (shuttle bus) koji će kružiti svakih desetak minuta, te besplatno kampiranje. “Reakcije su vrlo pozitivne, prikupljamo sve same pohvale i nadamo se da će i odaziv biti u skladu s pohvalama. Tko ne dođe, bit propustit će dobru stvar o kojoj će se pričati bar do iduće godine i novog izdanja. Zahvalni smo našim partnerima – TZ Grada Požege, TZ Požeško-slavonske županije, Gradu Požegi. Veliko hvala i požeškim poduzetnicima koji su ponudili svoju pomoć a to su Ember, Color, Alles, Hertz i Pan, ” zaključuje Dario.
Pa eto, skoči i reci – HOPA!

Sve informacije pratite na web stranici i Facebook stranici HOPA festa.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok/ HOPA

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn