GROUND ZERO – Priča o “epicentru eksplozije” urbanog zvuka

Datum objave: 22. 4. 2017. | Kategorija: Razgovori

nn

POŽEGA – Ground Zero organizacija postala je sinonim za dobar techno party pa bilo to u zatvorenom klupskom prostoru ili pod otvorenim nebom. Cure i dečki okupljeni pod tim imenom promoviraju nekomercijalnu elektronsku glazbu, a njihova upornost i kvaliteta rezultirala je sve brojnijom publikom. Groud Zero predstavio nam je jedan od osnivača – Danijel Malinić Fixsell.

Što je  Ground Zero, od kada postoji, koja je osnovna ideja i odakle ime?
Ground Zero je organizacija koja se bavi organiziranjem događaja,festivala i partija elektronske nekomercijalne glazbe s naglaskom na techno i tech house žanr. Ideja organizacije se provlačila i nekoliko godina ranije . I pod drugačijim imenima se znalo organizirati open air partiji u Velikoj, od Prvih Majeva do partija tijekom ljeta u šumskom i brdovitom dijelu Papuka. 22.10.2011. pod nazivom Ground Zero, sve dotadašnje ideje se formiraju pod današnji naziv organizacije kada je i bio prvi party u ondašnjem klubu TheBest, današnji Platinum. Od prvog partija, nastavio se niz s tendencijom jednomjesečnog organiziranja novih epizoda gdje se okupljaju pristalice i plesači techno glazbe. Sam naziv Ground Zero je došao nekako asocijativno jer požeški kraj u to vrijeme nije imao klupski program i trebalo je nekako ozbiljnije pristupiti organiziranju i zapravo “stvoriti i proširiti scenu” tj.upoznati mlade ljude da postoji i drugačija zabava izlaskom vikendom u grad umjesto odlaska na “cajke” i Balkan folk “zabave”. “Ishodišna točka”ili u vojnoj terminologiji “epicentar eksplozije” u prijevodu Ground Zero, postavio se na našu ideju, jer trebalo je sve ispočetka probuditi i osvijestiti.

GZ logo

Tko su sve članovi ekipe i na kojem području “operira”?
Danijel Malinić (Fixsell) i Ivan Sabljak (Man With The Screaming Brain) su prvotni članovi i osnivači organizacije. No, 2014.g.Ivan preseljava u Njemačku, a Danijel nastavlja sam voditi program. 2015.g. kao official Ground Zero warm up dj postaje stari požeški dj Max Long i priključuje se organizaciji koja organizira partije dosada na području Požege, Đakova, Velike i Strmca i ne mislimo se zaustaviti samo na tim područjima:)

Kojim eventima se posebno ponosite i zašto?
Do sada GZ program broji blizu 40ak partija u zadnjih 6 godina od kojih je teško izdvojiti najbolje. Prvi se pamte kako se kaže, te tako i meni je prva epizoda ostala još uvijek u nekom posebno intenzivnom dojmu. Klupske epizodu imaju svoju čar naravno, no ipak šumska izdanja ljetnih open air partija pod nazivom “Ground Zero -Brda Nemaju Oči” koji se također organiziraju zadnjih par godina, su ipak posebnija jer drugačije je biti u prirodi pod otvorenim nebom i svakako i brojnim publikom koja se skuplja iz čitave istočne Hrvatske, a usuđujem se reći i šire.

18055647_1901546800089024_2511438792981350773_o

Kakva je situacija na sceni… od samih početaka scene pa do sad?
Situacija na sceni elektronske glazbe u zadnjih par godina na ovim prostorima se uvelike promijenila, a najbolji pokazatelj svega je sve brojnija i brojnija publika. Od samih početaka programa 2011.g. pa do danas, kada praktički nije postojalo ništa, osim par house partija godišnje na području Požege, a i u okolnim gradovima nije ništa bilo puno bolje, došlo je do toga da sada svaki vikend u gradu se može čuti nešto od žanrova elektronske glazbe (techno, tech house,d/n/b, psy). Osobito mi je drago što vidim sve više i više mladih lica od tipa 16-18 godina koji ulaze po prvi put na podije ovakvih zbivanja i zadržavaju se tamo novim epizodama. Također moram napomenuti i velik broj mladih dj-a i nešto malo manji broj dj-ica koji su također za svaku pohvalu jer raste zainteresiranost i u tom smjeru gdje mnogi plesači i plesačice s vremenom posežu za isprobavanjem dj zanata pa makar u kućnoj radinosti, privatnim tulumima, a kasnije i službenim dj pultovima gdje im Ground Zero stoji na usluzi jer u mnogobrojnim navratima im je program pružio priliku da baš na GZ epizodama imaju svoj prvi nastup.

Gdje se vidite u budućnosti i koja je intencija?
Ground Zero kao program je do sada ugostio mnogobrojna poznata i manje poznata imena iz Slavonije i Baranje, od Zagreba pa do Novog Sada, a u budućnosti i šire. S jednomjesečnim epizodama, koje su i dalje na planu programa, priprema se cjelogodišnja klupska sezona u Platinumu, organizira se Prvomajski festival u suradnji s organizacijom Partijaševo od 29.04.-01.05.2017. na obroncima Strmca kraj Nove Gradiške. Potom i dalje idu klupske epizode i okvirni je plan da se od lipnja do rujna, jednom mjesečno selimo u Veliku na već tradicionalne šumske open air epizode “Brda nemaju oči”. Poslje 1.svibnja, sljedeća epizoda je u Platinumu 12.svibnja gdje nam u goste dolaze ponovno nova imena no s više informacija nastupamo kako se vrijeme bude približavalo.

festival

Poruka čitateljima za kraj.
Ground Zero team se i ovim putem zahvaljuje svim plesačicama i plesačima, svim ekipama iz svih mjesta koje redovito podržavaju program, svima koji supportaju i share-aju evente na društvenim mrežama i svim ostalima koji su na bilo kakav pomogli i dalje pomažu programu i sceni da opstaje i napreduje. Pozdrav svima i vidimo se uskoro jer svi smo mi zajedno Ground Zero! Hvala!!!
https://www.facebook.com/events/1833702303618621/
https://www.facebook.com/Ground-ZERO-212429065620352/

TEKST: D. Pok / Fixsell               FOTO: Ground Zero

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn