GRADONAČELNIK PRIMIO VICEPRVAKE SVIJETA U LOVU NA ŠARANE – Ovaj uspjeh bi trebao biti valoriziran od strane Požeškog sportskog saveza

Datum objave: 06. 11. 2015. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Požeški sportski ribolovci, Hrvoje Jakopčević i Dalibor Banaj ostvarili su drugo mjesto u sklopu Hrvatske reprezentacije u lovu šarana na Svjetskom prvenstvu održanom sredinom listopada na rijeci Ebro u Španjolskoj. Povodom tog odličnog uspjeha danas ih je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Vedran Neferović.

“Čestitam Hrvoju i Daliboru na ostvarenim rezultatima koji se ponavljaju u posljednjih nekoliko godina. Ovdje se radi o vrijednim dosezima koji se potvrđuju iz godine i za koje je potrebno puno odricanja pa i financijskoh sredstava. Želim im ubuduće da budu tako uspješni, ali i da se ovi rezultati valoriziraju od strane Požeškog sportskog saveza. Kada se govori o nagradama pošteno bi bilo da se i njih uzme u obzir,” rekao je gradonačelnik Neferović.

“Bilo je teško kao i na svakom prvenstvu zbog velikog broja reprezentacija i dobro pripremljenih ekipa. To je nama donekle nepoznata voda i teško je u tri dana nači način i tehniku kako pecati. Zlato nam je bilo blizu, imali smo malo sportske nesreće, ali treba čestitati protivnicima,”rekao je Hrvoje Jakopčević.

“Voda je potpuno različita od naših. Na rijeci Ebro je velika akomulacija i kilometri kvadratnih metara ispred vas tako da se riba ponaša drugačije nego na našim vodama. Taktika i tehnika ribolova je bila presudna. Zlato nam je izmaklo za 600 grama, borili smo se s Englezima i iz dana u dan smo se izmjenjivali na vrhu. Samo natjecanje je trajalo 72 sata s tim da smo mi tamo bili osam dana zbog programa otvaranja, izvlačenja i određivanja pozicije. Umorili smo se i od putovanja koje je trajalo 28 sati u svakom smjeru, ali zaboravili smo na umor kada smo vidjeli medalju. Lovili smo na daljine od 150 do 180 metara i to ne može nitko osim Hrvata,”rekao je Dalibor Banaj.

TEKST: Tomislav Milanović     FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn