GRAD POŽEGA – Uz poticaje Grada razvija se požeška industrijska zona

Datum objave: 12. 11. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – “Moramo raditi kvalitetan model poticanja poduzetništva i obrtništva, smanjiti administrativne prepreke u poduzetništvu, te razvijati i promovirati poslovne zone kako bismo ostvarili uvjete za privlačenje investitora,” poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Gradsko vijeće Grada Požege donijelo je 1. prosinca 2017. godine Odluku o uvjetima, cijeni, poticajnim mjerama i postupku prodaje građevinskog zemljišta gospodarske namjene u Industrijskoj i Obrtničkoj ulici u Požegi kojom su utvrđeni uvjeti, cijena, poticajne mjere i postupak prodaje građevinskog zemljišta gospodarske namjene u vlasništvu Grada Požege na navedenim lokacijama. Tvrtka koja se prva odlučila na ovu pogodnost je obrt „Javni prijevoz“ vlasnika Josipa Legca. Izgradnja građevine je u tijeku, a radove je obišao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Moramo raditi kvalitetan model poticanja poduzetništva i obrtništva, smanjiti administrativne prepreke u poduzetništvu, omogućiti i osigurati pristup povoljnim financijskim sredstvima za poduzetničke projekte, educirati poduzetnike o raspoloživim bespovratnim sredstvima iz EU fondova te dostupnih nacionalnih fondova za razvoj gospodarstva, kao i razvijati i promovirati poslovne zone kako bismo stvorili uvjete za privlačenje investitora,” poručio je gradnačelnik Puljašić.

Riječ je o Odluci kojoj je cilj poticati i jačati konkurentnost gospodarstva, a koje će biti nositelj razvoja ukupne društvene sredine stvarajući materijalnu osnovu i poticajno, razvojno okruženje. Početna cijena za građevinsko zemljište u poslovnoj zoni iznosila je 7,00 kuna po m², a korisnicima zone ponuđene su i sljedeće pogodnosti: oslobađanje plaćanja komunalne naknade u prvoj godini nakon izgradnje objekta za 100 %, u drugoj godini 80 %, u trećoj 60 %, u četvrtoj godini nakon izgradnje objekta oslobađaju se 40 %, a u petoj godini 20 %. Korisnici se oslobađaju plaćanja komunalnog doprinosa 100 %, svaki se poduzetnik oslobađa plaćanja naknade za plaćanje priključenje na sustav električne energije do 11 kW, te priključka na vodu, kanalizaciju i plin.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn