GRAD POŽEGA – Svečano položen kamen temeljac za novu zapadnu tribinu na stadionu NK Slavonija

Datum objave: 13. 3. 2024. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Na stadionu NK Slavonije u Požegi danas je održana svečanost polaganja kamena temeljca u sklopu realizacije projekta “Izgradnja tribine na stadionu NK Slavonija”. Radovi su vrijedni 3,75 milijuna eura, a nova zapadna tribina imat će 610 sjedećih mjesta, uključujući 98 mjesta u svečanoj loži.

Stara zapadna tribina koja je otvorena 1954. godine i koristila se punih 67 godina oštećena je u nevremenu koje je pogodilo Požeštinu 2021. godine, a srušena je i potpuno uklonjena početkom prosinca iste godine. Ove je godine započela izgradnja nove zapadne tribine u vrijednosti 3,75 milijuna eura. Nova zapadna tribina imat će 610 sjedećih mjesta uključujući 98 mjesta u svečanoj loži, sveukupne neto površine 706 kvadratnih metara.

Podsjetimo, u veljači prošle godine završeni su radovi na uređenju terena s umjetnom travom NK Slavonije. Grad Požega financirao je pripremne radove za izgradnju nogometnog igrališta dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je 2,2 milijuna kuna. Uz glavni teren i novu zgradu zapadne tribine, u planu je izgradnja novog središnjeg terena i istočne tribine te povezivanje pješačkim mostom oba nasipa rijeke Orljave. Ovim projektom Grad Požega nastoji poboljšati kvalitetu života svojih sugrađana i promicati zdrav način življenja kroz poboljšanje materijalnih uvjeta za organizaciju sportskih aktivnosti.

Na svečanosti su bili Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić sa suradnicima, direktor Ureda za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, predsjednik Sportske zajednice PSŽ Vlado Drkulec, predsjednik Nogometnog saveza PSŽ Drago Lucić, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović, tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i predsjednik NK Slavonija Tomislav Čabraja, gradonačelnice i gradonačelnici te načelnici općina s područja županije, kao i predstavnici odgojnog i sportskog, vjerskog i društvenog života grada i županije.

Svoje zadovoljstvo projektom izrazio je predsjednik NK Slavonija Tomislav Čabraja. “Dočekali smo i ovaj dan da značajno ulaže u sport u gradu Požegi. Zahvaljujem Gradu i Hrvatskom nogometnom savezu koji su u prvoj fazi pomogli pri izgradnji terena. Nadamo se vrlo brzo biti gotovi i stadion i tribine i javni teren što će biti na ponos i nama u klubu i gradu Požegi.” rekao je Čabraja.

Danas je za Požegu jedan važan i veliki dan – naglasio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.”Još davno kao liječnik Nogometnog kluba Slavonija slušao sam kako zapadnu tribinu treba srušiti i napraviti novu. Prošlo je nekoliko desetljeća od tada i onda je došlo nevrijeme i napravilo ono što mi nismo kroz dugi niz godina. To je bio poticaj da se krene u izgradnju nove tribine.”

“Ali ne samo nove tribine, već poticaj da se ovdje na ovom mjestu, koje Požežani doživljavaju kao nogometni centar ovog grada, napravi jedan sportski kompleks NK Slavonija na kojemu će biti primjereni uvjeti za razvoj nogometa kao najprestižnijeg sporta, ne samo u Požegi, već u cijeloj Hrvatskoj. Nastojat ćemo to “izgurati” do kraja, jer da nema ovakvih stadiona vjerojatno ne bi nogomet u hrvatskoj dostigao svjetske razmjere. Zato se veselimo ovim radovima koje namjeravamo završiti do kraja godine da se ovdje mogu održavati natjecanja i nakon toga, završiti ono što ostane. Nama je cilj da ovakvih terena bude što više, da nam mladi odrastaju na sportskim terenima a ne uz mobitele i na ulici.” rekao je gradonačelnik.

 

Prigodnim riječima projekt je pozdravila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Čestitam vam na ovom velikom koraku, na velikoj hrabrosti jer znamo da je grad Požega grad sporta. Velika su ulaganja bila i u proteklim godinama, velika će biti i u budućem periodu jer je najavljena izgradnja Atletskog stadiona koji će biti prvi u Požeško-slavonskoj županiji, najavljuje se izgradnja i novih sportskih dvorana. Sport je važan, bitan je za razvoj naše djece, ali bitan je i kada je riječ o nacionalnom duhu, identitetu, nešto na što su Hrvati ponosni jer osim nogometa, Hrvatska je sportska nacija.”

“I ovo je pokazatelj da se u protekle tri godine sportska infrastruktura na lokalnoj razini povećava. Ovo slavonsko područje dalo je puno velikih igrača i vjerujem kako će u budućnosti upravo ovdje izrasti neki novi veliki igrači koji će igrati u hrvatskim klubovima i reprezentaciji,” rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

TEKST: Sanja Pok                        FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn