GRAD POŽEGA – Požeške odbojkašice na prijemu kod gradonačelnika

Datum objave: 22. 10. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić danas je primio požeške odbojkašice, članice ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea, s trenerom Rudom Đurčevićem, koje su u završnici Sportskih igrada mladih održanoj u kolovozu u Splitu ostvarile izvrsne rezultate. U kategoriji 2001. i mlađe osvojile su srebrnu, a u kategoriji 2004. i mlađe brončanu medalju. Gradonačelnik Puljašić čestitao im je na dobroj promociji grada Požege i zavidnim rezultatima.

“Ovo je još jedan način promocije Požege i pokazatelj kako naš grad ima izvrsne sportaše u svim disciplinama, kao i vrsne trenere zahvaljujući kojima nižu uspjehe. Čestitam vam na rezultatima koje zasigurno nije bilo lako ostvariti u tako velikoj konkurenciji,”rekao je gradonačelnik Puljašić.

Prema riječima trenera Đurčevića, ŽOK Vallis Aurea trenutno broji oko 120 djevojčica koje vrijedno treniraju, a cilj kluba je zadržati što veći broj sportašica, kao i raditi na ulaganju u razvoj sportskih terena, pogotovo kada je u pitanju odbojka.

Veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina održalo se od 16. do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita. Sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Međunarodna završnica je vrhunac natjecanja kroz čiji sustav se, samo u Hrvatskoj, natjecalo više od 60 000 djece, a u cijeloj regiji više od 160.000 djece. Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn