GRAD POŽEGA – 20. Državno prvenstvo u twirlingu

Datum objave: 25. 10. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, danas se SD „Tomislav Pirc“ održava 20. državno prvenstvo u twirlingu. Događaj je okupio 80-ak predstavnika iz 6 klubova, odnosno 6 gradova koji se natječu u sportskoj disciplini koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom.

Današnje natjecanje, uz domaćine Twirling klub Požega , okupilo je predstavnice i predstavnike klubova iz Kaštela, Ludbrega. Donjeg Kraljevca, Krapine i Murskog Središća.

“Današnji natjecatelji odmjerit će snage za Europsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Poreču, Europski kup u Barceloni te Svjetsko prvenstvo u Amsterdamu. Nadamo se kako će se makar jedno od tih prvenstava moći održati, a spominju se i potencijalna online natjecanja. Djeca su presretna što su nakon dugo vremena došla u Požegu i što se mogu natjecati. Žao nam je što dio natjecatelja nije mogao doći, no nažalost takva je situacija ove godine,” rekla je Marina Mihelčić.

Otvorenju je prisustvovao župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, a otvorio ga je gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić.

“Ovo je novo normalno i ne smijemo odustati od sporta jer u zdravom tijelu živi i zdrav duh. Velika mi je čast otvoriti 20. državno prvenstvo u twirlingu upravo ovdje u Požegi, u najljepšem gradu i županiji u Hrvatskoj. Uživajte danas, neka najbolji pobjede i neka sve prođe bez ozljeda,”poručio je gradonačelnik Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn