GRAD PLETERNICA – Završni koncert polaznika ljetnog tamburaškog kampa

Datum objave: 19. 8. 2023. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Što su sve polaznici Ljetnog tamburaškog kampa novo naučili i kako su usavršili svoje znanje, pokazat će na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 20. kolovoza na Trgu bećarca s početkom u 19,30 sati.

Drugi po redu Ljetni tamburaški kamp pod organizacijom Javne ustanove Pleternica okupio je 50 mladih glazbenika iz sedam hrvatskih županija, ali po prvi puta i goste iz Subotice. Što su sve polaznici Ljetnog tamburaškog kampa novo naučili i kako su usavršili svoje znanje, pokazat će nam na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 20. kolovoza na Trgu bećarca s početkom u 19,30 sati. Predavačka ekipa se sastoji uistinu od važnih imena tamburaške scene pa tako uz Damira Butkovića iz Slavonskog Broda imamo i gošću iz Subotice Miru Temunović, Ivana Karadžu, Zlatka Galika i Antuna Adžića, iz Požege te naravno Saša Botički kao voditelja glazbenog dijela kampa.

Završni koncert će biti plod šest dana intenzivnog vježbanja, kako individualnog s voditeljima, tako i skupnog s orkestrom, ali i jedinstven poklon za njihove roditelje, voditelje te sve okupljene gledatelje.  A kako nitko ne bi ostao gladan, pobrinut će se stručnjaci iz Funky Fooda koji će na moderan način rekonstruirati dva starinska tradicionalna recepta – sarmu u pecivu i rezance s makom. Rekonstruiranje tradicionalnih recepata odvija se u okviru projekta Njezina veličanstva Šokica Turističke zajednice Grada Pleternice.

IZVOR: Pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn