GRAD PLETERNICA – Svečano otvoren sanirani teren ŠRC Slavija

Datum objave: 03. 6. 2022. | Kategorija: Sport

PLETERNICA – “Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg završavamo, a koji služi za naše mlade i najmlađe koji će, nadamo se, uz ovako kvalitetne sadržaje, stasati u kvalitetne i zdrave odrasle osobe, a to je preduvjet razvoja svake zajednice.” rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Projekt” Sanacija terena na ŠRC-u Slavija” financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta u sklopu natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini. Projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, krenuo je 10. svibnja 2021. godine, a danas je, uz prigodnu svečanost otvoren i predan na korištenje pleterničkim zaljubljenicima u sportske aktivnosti svih uzrasta.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić na prigodnoj svečanosti bili su ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednik nogometnog kluba Slavija Marinko Markota, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, načelnik susjedne Općine Jakšić Ivica Kovačević te predstavnici udruga, roditelji i djeca.

Sportsko-rekreacijski teren saniran je u svrhu poticanja bavljena sportom djece i mladih te osjetljivih skupina građana. Ulaganja u sportsku infrastrukturu uticat će na zadovoljstvo sadašnjih i budućih korisnika, budući da su sada poboljšani uvjeti treniranja i rekrativnog bavljena sportom. Uređena sportska infrastruktura doprinosi popularizaciji sporta u gradu Pleternici kao i poboljšanju kvalitete bavljena sportom u lokalnoj zajednici – rečeno je ovom prilikom.

“Ovaj projekt krenuo je u jubilarnoj 95. godini postojanja NK Slavija prošle godine, a sada je završen i tom vremenu bila je neophodna sanacija jer naš klub ima registrirano oko 150 igrača u svim selekcijama kojih je sedam. Grad je s klubom odlučio uložiti u sport koji okuplja našu mladost i to je bilo prioritetno. Nadam se da ćemo kroz sljedeće razdoblje ostvariti nove ciljeve i planove, a Grad Pleternica ima sluha i zahvalni smo na lijepoj sinergiji koja nam je poticaj,” naglasio je predsjednik NK Slavija Marinko Markota.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg završavamo, a koji služi za naše mlade i najmlađe, za djecu i mlade koji će, nadamo se, uz ovako kvalitetne sadržaje, stasati u kvalitetne i zdrave odrasle osobe, a to je preduvjet razvoja svake zajednice. Posebno zahvaljujemo ministarstvu turizma i sporta jer nas prati kroz brojne projekte, ne samo sportske nego i projekte uređenja i stavljanja u funkciju kulturne i prirodne baštine. Svjesni smo da svi projekti koje financira ministarstvo nama daju vjetar u leđa i pomažu da sve ono najbolje što imamo stavimo u funkciju kao zalog za održivi razvoj grada Pleternice,” rekla je gradonačelnica Šarić.

Prigodnim riječima uspješni završetak još jednog pleterničkog projekta pozdravio je i zamjenik županice Ferdinand Troha, a uspjeh i dobru suradnju s ministarstvom istaknuo je i ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija.

“Ponosni smo na sve sprotske sadžaje koje poboljšavamo kroz naš projekt ulaganja u infrastrukturu. Ovo je jedan od stotinjak projekata ovakve vrste u protekle tri godine, a upravo je u pripremi odluka za ovogodišnje financiranje gdje će biti oko 40 projekata u iznosu od 30 milijuna kuna. Činimo sve kako bipovećai iznos sredstava koji se izdvaja s razine središnje države upravo na ovakve manje projekte u svim dijelovima Lijepe naše,” rekao je Šamija.

Sanirani teren otvoren je simboličnim puštanjem balona, a svojom razdraganošću događaj su uljepšali mališani Dječjeg vrtića Tratinčica i mlade nogometne snage Slavije.

TEKST: Sanja Pok               FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn