GRAD PLETERNICA – Potpisani ugovori o dodjeli nepovratnih potpora u poljoprivredi

Datum objave: 09. 12. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U Interpretacijskom centru Terra Panonica danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli nepovratnih potpora iz Programa potpora u poljoprivredi Grada Pleternice za 2021. godinu. Dodijeljeno je 45 ugovora vrijednih 250 tisuća kuna.

Grad Pleternica kao grad povoljnog poslovnog okruženja raspisao je javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora u poljoprivredi kroz koji su svakom OPG-u s područja grada na raspolaganju subvencije u svrhu njihova razvoja. U pozivu su predviđene potpore za ulaganje u materijalnu ili nematerijalnu imovinu povezanu s primarnom poljoprivredom – kupnju strojeva, opreme ili računalnih programa, edukacije i stručno osposobljavanje, studijska putovanja, marketinške aktivnosti te nabavku opreme za preradu, skladištenje ili sušenje proizvoda.

Program potpore poljoprivrednicima raspisali smo prvi puta u 2021. godini gdje im dodjeljujemo potpore za sve što im je nužno u proizvodnji, a najveći odaziv imamo za kupnju strojeva, ” kaže gradonačelnica Marija Šarić uz napomenu da je riječ o drugu krugu dodjele ugovora.

“U prvom krugu smo dodijelili 15 potpora vrijednih 110 tisuća kuna za oko 300 tisuća kuna njihovih ulaganja, a danas smo dodijelili još 45 ugovora vrijednih 250 tisuća kuna za ukupno 800 tisuća kuna njihovih ulaganja.Prešli smo 300 tisuća planiranih potpora i preko milijun kuna ulaganja zahvaljujući ovom Programu potpora odrađeno je na području Grada Pleternice.” rekla je gradonačelnica.

Osim programa u kojima potiču poljoprivrednike i kojima financiraju njihove strojeve, opremu , troškove edukacija i drugo, tu je i Program razvoja gospodarstva. “Natječaj je upravo završio i kroz tjedna dana dodijelit ćemo i te potpore. Također podupiremo poduzetnike početnike, kupnju strojeva, kupnju zemljišta u Industrijskoj zoni, dodatna ulaganja u njihove djelatnike, zapošljavanje i slično,” naglasila je gradonačelnica. Sve potrebne informacije o programima potpora poljoprivrednici i poduzetnici mogu svakodnevno dobiti u PLINK-u.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn