GRAD PLETERNICA – Blagdansko druženje s gospodarstvenicima

Datum objave: 21. 12. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U Interpretacijskom centru Terra Panonica danas je održano prigodno blagdansko druženje gradonačelnice Marije Šarić s obrtnicima i poduzetnicima s područja Grada Pleternice. Tom prilikom potpisano je i 45 novih ugovora za poduzetnike i obrtnike vrijednih gotovo 700 tisuća kuna.

Okupljene u dvorani uvodno je pozdravila ravnateljica pleterničkog Poduzetničkog inkubatora Barbara Rudež uz prezentaciju ostvarenih rezultata te programa potpora koje Grad Pleternica nudi i u 2023. godini.

Prigodnim riječima obratila im se i gradonačelnica Marija Šarić. “Ove smo godine osigurali dva milijuna kuna potpore poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivredicima, uz redovitu podršku koju ostvarujete putem naših poduzetničkih institucija te kroz razvoj infrastrukture na čemu kontinuirano radimo. Podsjećam da smo kroz prostor E-inkubatora osigurali prostor za rad Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i FINU. Također, u Gradskoj smo upravi odvojili blagajnu gdje bez naknade možete platiti gradske račune. Navedenim smo pokušali osigurati da sve institucije koje su vam potrebne imate na jednom mjestu te da vam time olakšamo vašu svakodnevnicu.”

“Jučer smo potpisali 62 ugovora kojima smo osigurali oko pola milijuna kuna potpore našim poljoprivrednicima. Danas smo potpisali 45 novih ugovora za poduzetnike i obrtnike ukupne vrijednosti gotovo 700 tisuća kuna. Ukupna prijavljena ulaganja vas i jučerašnjih poljoprivrednika iznose gotovo 4 milijuna kuna. Čestitam vam svima na tome, jer unatoč svim krizama i turbulencijama i dalje se borite i stvarate nove vrijdnosti. Ako je Grad bar djelomično pomogao u tome, mi smo zadovoljni, ” naglasila je gradonačelnica.

Druženju je nazočila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te predstavnici Obrtničke komore, Udruženja obrtnika i Ministarstva poljoprivrede. “Želim vam se svima zahvaliti na svim iskoracima koje činite u razvoju svojih poslovanja, jer koliko ste jaki vi i koliko su jake vaše tvrtke toliko je jak i Grad Pleternica.” naglasila je Jozić dodajući kako je izuzetno ponosna kao županica da u okviru deset jedinica lokalne samouprave “postoji i ovaj biser – Pleternica, grad koji ruši predrasude, ruši prepreke i barijere i uvijek čini više od onog što se od jednog grada očekuje.”

TEKST: S. Pok                    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn