GRAD PLETERNICA – Bespovratne potpore poljoprivrednicima: Potpisano 15 ugovora ukupne vrijednosti 110 tisuća kuna

Datum objave: 20. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U interpretacijskom centru Terra Panonica danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli nepovratnih potpora iz Programa potpora u poljoprivredi Grada Pleternice za 2021. godinu. Dodijeljen je prvi krug potpora kroz 15 ugovora o bespovratnim sredstvima ukupne vrijednosti 110 tisuća kuna.

Grad Pleternica kao grad povoljnog poslovnog okruženja raspisao je javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora u poljoprivredi kroz koji su svakom OPG-u s područja grada na raspolaganju subvencije u svrhu njihova razvoja.

“U pozivu su predviđene potpore za ulaganje u materijalnu ili nematerijalnu imovinu povezanu s primarnom poljoprivredom – kupnju strojeva, opreme ili računalnih programa, edukacije i stručno osposobljavanje, studijska putovanja, marketinške aktivnosti te nabavku opreme za preradu, skladištenje ili sušenje proizvoda,” upoznala je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Danas je tako dodijeljen prvi krug potpora kroz 15 ugovora o bespovratnim sredstvima ukupne vrijednosti 110 tisuća kuna. Riječ je o prvoj dodjeli sredstava iz Programa potpore u poljoprivredi Grada Pleternice, naglasila je gradonačelnica Marija Šarić.

“Prije dvije, tri godine napisali smo i usvojili Strategiju razvoja poljoprivrede za razvoj našeg grada i od tada smo krenuli pripremati i natječaje za naše poljoprivrednike. Proces je drugo trajao i tek sada kreću prve dodjele sredstava zato što smo morali svaku odluku, svaki plan dostaviti na suglasnost resornog ministarstva jer se sve vezano za poljoprivredu promatra i na razini Europske unije radi usklađenosti zajedničke poljoprivredne politike.Kroz ove potpore pokušali smo poljoprivrednicima olakšati svakodnevicu tako da mogu što lakše raditi ono što im najbolje ide, a to je stvarati dodatne vrijednosti na svojim obiteljskim gospodarstvima,” rekla je gradonačelnica Šarić.

Pozvala je poljoprivrednike da i dalje prate mjere rurlanog razvoja te ostale mogućnosti koje se otvaraju na području grada o čemu odnedavno svake treće srijede u mjesecu informacije mogu i u PLINK-u, ali i od stručnih djelatnica Poduzetničkog centra Pleternica na prostoru nove gradske tržnice.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn