GRAD KUTJEVO – Potpisan Ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Kutjevu

Datum objave: 21. 4. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

KUTJEVO –  Kutjevački gradonačelnik Josip Budimir potpisao je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Kutjevu sa Zajednicom ponuditelja – Niskogradnja Jurčak d.o.o. i L Projekt d.o.o. Vrijednost izgradnje i opremanja iznosi 3.087.295,85 kuna. Reciklažno dvorište gradit će se kraj gospodarske zone Kamenjača.

Ukupna vrijednost projekta ˝Reciklažno dvorište Kutjevo˝ je 3,9 milijuna kuna, od čega je EU sufinanciranje 85 posto, a 15 posto su sredstva iz gradskog proračuna. Projekt obuhvaća izgradnju i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta te provođenje informativno-edukativnih aktivnosti i predavanja o odvajanju otpada i odlaganju otpada na za to predviđeno mjesto. Provedbom projekta podiže se razina svijesti stanovništva što doprinosi očuvanju okoliša i povećanju kvalitete života stanovništva.


Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Kutjeva te jačanje kapaciteta za gospodarenje otpadom, informiranje i edukacija stanovništva radi povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenja  količine otpada koji se odlaže na odlagalištima.

TEKST: S. P.      FOTO: kutjevo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn