GRAD KUTJEVO – Gradonačelnik Budimir dobio potporu za planirane turističke projekte

Datum objave: 25. 3. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

KUTJEVO – Gradonačelnik Josip Budimir održao je 24. ožujka radni sastanak s državnom tajnicom Sandrom Herman u Ministarstvu turizma i sporta. Tema razgovora bili su projekti iz područja turizma i natječaji koji su planirani za period 2021. – 2027.

Državna tajnica podržala je projekte koji se planiraju na području Grada Kutjeva, a to je prvenstveno Kuća graševine – interpretacijski centar koji uspostavlja najvišu razinu izvrsnosti u području razvoja enološke, turističke, kulturne, interpretacijske i prezentacijske infrastrukture u Slavoniji te prezentira kutjevačko vinogorje kao vrhunsku atrakciju europske vinske kulture, a dio je projekta Svijet graševine za koje je osigurano financiranje u narednom periodu. Državna tajnica Herman podržala je i najavila potporu i za ostale projekte za koje Grad Kutjevo ima spremnu dokumentaciju, a to je Šetnica uz Kutjevačku riku te Suvenirnica Kutjevo.

Grad Kutjevo, kao središte vinskog turizma i prijestolnica graševine, razvija turističku infrastrukturu, priprema potrebnu dokumentaciju i spremno očekuje natječaje europskih fondova. Gradonačelnik je zahvalio gospođi Herman na potpori koje Ministarstvo pruža Gradu Kutjevu i dosadašnjoj suradnji koja će se, nadamo se, nastaviti kroz brojne projekte iz područja turizma i sporta.

IZVOR: kutjevo.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn