GOSPODARSTVO – Otvoren novi proizvodni pogon “Detas” grupe u Pakracu

Datum objave: 10. 11. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

pakrac n

PAKRAC – U Pakracu je svečano otvoren novi proizvodni pogon ”Detas” grupe, talijanske korporacije koja se bavi proizvodnjom LED rasvjete i LED signalizacije. U projekt je do sada uloženo 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa ukupna vrijednost investicije će biti 7,5 milijuna kuna.

”Detas” Grupa je talijanska korporacija sa 120-godišnjim iskustvom u proizvodnji rasvjetnih tijela. Osnovana je 1896. godine u Puli, a danas joj je sjedište u Bresciji.U Hrvatskoj je prisutna od 2012 godine s otvaranjem ureda za prodaju i podršku u Sv. Nedjelji koji je zadužen za Srednju i Istoču Europu. Proizvodne aktivnosti u Hrvatskoj započeli su krajem 2014. godine u Lipiku gdje trenutno zapošljavaju 15 djelatnika. Novi proizvodni pogon u kraćem razdblju imat će do 40 djelatnika. Detasovi proizvodi su prisutni na tržištu kroz 3 svjetski prepoznata brenda: Detas DLEDS – tehnička LED rasvjeta (ulični, industrijski i unutarnji program), Detas DPOWER – ulična LED signalizacija (znakovi, bljeskalice, pametni sustavi) i raznu opremu za industrijsku automatizaciju.

pakrac 2

U Pakracu nastavljaju tradiciju dugu 120 godina razvoja i usavršavanja rasvjetnih tehnika. Preko 80% proizvedene rasvjete i signalizacije u novoj tvornici će se izvoziti u zemlje Europske Unije, s naglaskom na tržište Njemačke i okolnih zemalja.Novi proizvododni pogon smibolično su, presijecanjem vrpce otvorili, izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman i Giorgio Durin, predstavnik obitelji Durin koja je osnivač ”Detas” Grupe. Uz njih, svečanosti  su  prisustvovali grdonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška i drugi.

TEKST:  S.P /  compas.com    FOTO: compas.com.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn