GOSPODARSKO VIJEĆE ŽK POŽEGA – Predstavljen projekt Digitalna komora

Datum objave: 29. 6. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

naslovna

POŽEGA – U Hrvatskog gospodarskoj komori ŽK Požega održana je Sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša predstavio projekt Digitalna komora. Projekt uključuje digitalizaciju postojećeg poslovanja uz proširenje portfelja usluga i aktivnosti te prilagodbu poslovanja digitalnom dobu.

Projekt Digitalna komora ukupne je vrijednosti 28 milijuna kuna i u cijelosti se financira iz EU sredstva. Projekt je već krenuo u realizaciji, a požeškim gospodarstvenicima predstavljen je prvi proizvod tog projekta – Gospodarska mreža. “Gospodarska mreža će svim članicama HGK omogućiti kompletni prikaz hrvatskog gospodarstva. To znači da će gospodarstvenici, po prethodnoj registraciji, moći na tom portalu pretraživati svaku tvrtku u Hrvatskoj, kompletna pretraživanja po županijama, industrijskim granama, uz kompletnu sliku financijskih pokazatelja (izvještaji, blokade, stečaj, predstečaj), zatim pravni status, kontakti i drugo.Gospodarska mreža je jedan od osam proizvoda koji će se nalaziti u okviru Digitalne komore i to je vrhunski proizvod koji će se stalno nadograđivati – uvoz i izvoz, te profesionalna baza investitora kao prvi pravi alat za privlačenje i traženje investitora u Hrvatskoj,” rekao je Radoš.

nn

Pristup Gospodarskoj mreži imat će sve članice HGK, a u primjeni će biti od idućeg tjedna. Projekt Digitalna komora provodi se do 1. siječnja 2020. godine kada će svih osam proizvoda biti u operativnoj funkciji. Uz Gospodarsku mrežu koja je najznačajnija bit će i moduli koji se odnose na financiranje, učenje, zakonodavstvo, promocije i sajmove, javne ovlasti i drugo. “Naš cilj je vrlo jasan- da svaka naša članica dobije što više usluga i informacija putem digitalnih alata jer je nemoguće s postojećim brojem zaposlenika doći do 130 tisuća članova koliko HGK trenutno ima. Namjera je da 1. siječnja 2020 postanemo komora bez papira i u našim internim procesima,” dodao je Radoš koji je gospodarstvenicima predstavio i strateške odrednice razvoja HGK 2018- 2022 godine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn