GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE “LEDINA” – Brojne aktivnosti s naglaskom na edukaciju

Datum objave: 11. 2. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

ledina

LUKAČ – Udruga poljoprivrednika Požeško-slavonske županije “Ledina” održala je nedavno redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavljene obavljene aktivnosti ali i utvrđen program djelovanja u narednom razdoblju.

„Ledina“ okuplja oko 70 članova, a djelovanje im je temeljeno na edukacijama i stjecanju iskustava kroz suradnju s brojnim stručnim institucijama, naglasio je predsjednik udruge Danijel Šćirin. “Organizirali smo redovna zimska predavanja za poljoprivrednike u suradnji sa tvrtkama koje se bave proizvodnjom  sjemena i zaštitnih sredstava,  zatim stručni izlet na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novi Sad gdje je pošlo 60 poljoprivrednika, imali smo testiranje prskalica, u suradnji sa Agronomskim fakultetom Osijek,  a sudjelovali smo i u županijskom natjecanju orača. Organizirali smo i utrku traktora u sklopu Festivala graševine u Kutjevu, a u suradnji s pleterničkom inkubatorom PLINK našim članovima prezentirane su mjere poticaja iz sredstava Europske unije i druge aktivnosti,” rekao je o radu u protekloj godini predsjednik Šćiran.

predsjednik ledine

Potporu radu udruge daje općina Jakšić čiji je načelnik Ivica Kovačević nazočio skupu. “Veliki dio članstva je s područja naše općine, a tu je i sjedište “Ledine“ tako da im dajemo potporu, te zajednički organiziramo dio aktivnosti udruge,” rekao  je načelnik Kovačević.  U sklopu novog programa rada planiraju posjet jednom poljoprivrednom sajmu te bioplinskom postrojenju kako bi se upoznali sa povlačenjem novca iz EU za tu namjenu, a i ove  godine, kroz predavanja i druge oblike edukacije približit će članstvu nove trendove u poljoprivredi, rečeno je ovom prilikom uz poseban naglasak na potrebu animancije članova da se javljaju na raspisane natječaje kroz koje mogu dobiti poticajna sredstva za ulaganja i razvoj. Nakon skupštine Krešimir Ciprić, predstavnik BC instituta iz Osijeka  održao je predavanje o korištenju sjemena, a Stjepan Jakopović iz Županijske razvojne agencije „Panora“ upoznao je sudionike sa  korištenjem poticajnih sredstava kroz projekte Europske unije.

TEKST: S.P./J.T.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn