GLAZBENO DRUŽENJE – Koncert Gradske glazbe „Trenkovi panduri“ i Gradskog puhačkog orkestra Daruvar

Datum objave: 28. 9. 2023. | Kategorija: Scena

POŽEGA – U nedjelju 24. rujna u dvorištu „Kuće Kraljevića“ održan je koncert Gradske glazbe „Trenkovi panduri“ i gostujućeg Gradskog puhačkog orkestra Daruvar.

Zaljubljenici u glazbu, među kojima se ispred grada Požege našao i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, nešto više od sat vremena uživali su u izvedbama najprije gostujućeg orkestra Daruvar, a zatim i požeških pandura pod vodstvom Mirka Čačića.

Na repertoaru su se, između ostalog, našle skladbe: „Tvoja mala barka“ N. Kalogjere, „Havana“ C. Cabela, „Vilo moja“ I. Badurine, „Florentinska koračnica“ J. Fučika kao i nezaobilazna „Budnica Trenkovih pandura“. Posebno mjesto u izvedbi imala je i koračnica „Na most“ koju je skladao mladi glazbenik Trenkovih pandura Vice Krpan, učenik 7. razreda osnovne škole Dobriše Cesarića i vrstan svirač udaraljki i tenora.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje glazbenika uz tradicionalni slavonski čobanac do kasnih večernjih sati, a požeška gradska glazba u pomlađenom sastavu još jednom je pokazala koliko se glazba i kultura njeguje pod obroncima Požeške gore.

IZVOR: Gradska glazba Trenkovi panduri

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn