GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Dobri rezultati proslavljeni “Koncertom ispred katedrale”

Datum objave: 02. 6. 2022. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Glazbena škola Požega proslavila je završetak još jedne, rezultatima plodne školske godine na jedinstven način – koncertom na otvorenom, na Trgu Sv. Terezije Avilske ispred požeške Katedrale. Bila je to izvrsna prilika za glazbeni užitak koju su dolaskom pozdravili brojni Požežani.

Ove godine Glazbena škola Požega obilježava više od pet desetljeća postojanja. Škola broji preko 550 učenika koji pohađaju predškolsko, osnovnoškolsko, pripravno i srednjoškolsko obrazovanje, a već po tradiciji, ova umjetničko-obrazovna ustanova koju su prepoznali brojni eminentni glazbenici, školsku godinu zaključit će s niskom izvrsnih rezultata .“U vrlo turbulentnoj godini ostvarili smo najveće rezultate na nekoliko polja ikad. Školsku godinu zaključit ćemo s nevjerojatnih 90 organiziranih koncerata koji za nas rekordan broj, tu je i 150 predstavljanja na natjecanjima s vrlo visokim nagradama. Sretni smo što smo ostvarili takve rezultate.” naglasio je ravnatelj škole Alen Kovačević.

Bilo je tu i nezaboravnih gostovanja. “Zbog naše dvorane ali i kako smo nabavili koncertni klavir, često smo “na meti” vrhunskim glazbenicima klasične glazbe. Sve češći su upiti za održavanje koncerata u našoj školi, za snimanje audio materijala. Po tome smo posebni jer imamo i predmet “Audio snimanje i obrada tona”, fakultativni za naše srednjoškolce imamo i druge fakultativne predmete poput glazbene informatike kako bi bili u korak s vremenom u kojem se nalazimo. Uz to, doživjeli smo, nakon više od 40 godina, da i Simfonijski orkestar ponudimo našim sugrađanima. Upravo je koncertni program naša participacija u kreiranju kulturnog života Požege i Požeško-slavonske županije,” dodao je Kovačević.

Uz najveći, Puhački orkestar, te Tamburaški orkestar i tamburaški nonet na koncertu su se predstavili i ponajbolji solisti te Mješoviti zbor srednje glazbene škole. Mlade glazbenike svojim dolaskom podržali su brojni sugrađani te uglednici iz kulturnog i društvenog života Grada i Županije.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn