GIGFEST – Festival manjih koncerata u Požegi

Datum objave: 14. 10. 2019. | Kategorija: Scena

POŽEGA – U organizaciji požeške udruge KAMP i ove godine nas očekuju vikend koncerti zapakirani u zajednički naziv, Gigfest. Riječ je o koncertnoj manifestaciji koja je zamišljena kao vikend festival manjih klupskih koncerata, žanrovski odvojenih s ciljem zadovoljavanja poklonika različitih glazbenih pravaca. Gigfest se održava već četiri godine zaredom u požeškom Tom klubu, a ove godine održat će se upravo ovog vikenda, 18. i 19. listopada.

Ovaj put, petak je namijenjen za žestoke i brze bendove, dok je subota nešto mekša, ali ipak energična. Tupa tupa noć petkom predstavit će goste iz Italije, Ottone Peasante, čudnovati bend koji od instrumenata koristi samo trubu, trombon i bubanj ali u veoma žestokoj i brzoj izvedbi. Definition zanimljiv bend za pogledati uživo. Ništa manje zanimljiviji nisu niti gosti iz Hrvatske, Smrt Razuma iz Osijeka te Krist iz Zagreba, žestoki metal bendovi koji će po prvi puta nastupati u Požegi.

Rockstone noć je u subotu. Dolaze gosti iz Njemačke, Clockwork, koji su požešku publiku već počastili odličnim nastupom u Požegi prije nekoliko godina. Riječ je o rock bendu koji operira unutar velikog dijapazona promišljeno kombiniranih utjecaja, od melodičnog metala, hard i stoner rocka u maniri Black Sabbatha pa do energičnosti i stava Faith No Morea. Dinamičan i zabavan nastup je zagarantiran. No, tu su I dva stoner rock benda, Merrow iz Osijeka i Gunslinger’s Bride iz Županje.

Udruga KAMP djeluje već dvadeset godina, a podržana je i od strane Ministarstva Kulture RH, Grada Požege, Županije požeško-slavonske i Turističke zajednice grada Požege. Svojim trudom i radom potiče, čuva i omogućuje razvoj mladih umjetnika iz Požege, ali i šire. Očuvanje kulture i poticanje kreativnog izražavanja glavni je naum. Podržite ovu scenu vašim dolaskom na Gigfestu 18. i 19.10.2019.!

TEKST: D. T.       FOTO: Gigfest

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn