FITNESS CENTAR BODY ART- Sportski seminar Nikolaja Pešalova i Milijane de Mori

Datum objave: 19. 2. 2017. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Naučiti kako pravilno dizati utege od zlatnog olimpijca Pešalova, prilika je koja se ne propušta. Baš kao ni mogućnost da otkrijete tajne tehnike koja rezultira sjajnim tijelom, ali i još sjajnijim rezultatima Milijane de Mori. Znajući kako je kvalitetan trening osnova bavljenja sportom,  Fitness centar BODY ART organizirao je jedinstveni seminar.

Iako ih uglavnom doživljavamo kao prostore pune snažnih muškaraca fokusiranih na „izgradnju“ mišića i  žena nesretnih zbog onog kilograma viška na pogrešnom mjestu, fittnes centri mogu biti i sjajne učionice. Dokazala je to ekipa Fitness centra BODY ART, nudeći svima zainteresiranima priliku da uče od najboljih. Jer, želimo li se dobro osjećati i dobro izgledati,  nije dovoljno tek odlučiti vježbati. Važno je znati i kako, ali i naučiti od najboljih. Jer, oni su uglavnom i najčešće i najjednostavniji, spremni vlastito znanje i iskustvo rado podijeliti s drugima. Dokazali su to na jedinstvenom sportskom seminaru u organizaciji Fitness centra BODY ART dizač utega Nikolaj Pešalov, naš prvi zlatni olimpijac u pojedinačnoj kategoriji, Milijana de Mori, prvakinja u čak 3 sporta-kickboxingu 2004., olimpijskom dizanju utega i powerliftingu, te organizator , vlasnik i trener centra, Robert Međugorac.  Ipak, glavna zvijezda čitave priče bio je Nikola, kako od milja zovu jednog od naših najtrofejnijih sportaša , dizač utega iza kojega je 30-godišnja uspješna karijera, olimpijsko zlato, 11 različitih svjetskih rekorda, sportaš koji je, zahvaljujući kvalitetnim treninzima, ali i stalnom učenju i radu na samom sebi, karijeru završio bez ijedne ozljede.

nnnnn

Priliku da se „ogrebu“ za savjet najboljeg, iskoristili su brojni aktivni sportaši, ali i početnici iz Požege, Slavonskog Broda (najavili su se i sudionici iz Zagreba), te čak nekoliko trenera. Spreman svoje znanje i vrsnu tehniku podijeliti s drugima, Pešalov se, nakon sličnog seminara održanog u Splitu i jednog najavljenog u Mostaru, rado odazvao pozivu Roberta Međugorca.Osim toga, kako je rekao, zadovoljstvo mu je da sve ono što je naučio u 30 godina življenja sporta može predati dalje. „Pravilan i kvalitetan trening  jedan je od osnovnih razloga što sam karijeru završio bez ijedne ozljede, ali i što ga ni danas, u 47.godini, ne bole ni koljena ni zglobovi“, rekao je Nikolaj Pešalov na simpatičnom hrvatsko-bugarskom, dodajući kako posebne tajne, zapravo nema, „treba samo da se radi“.

nn

Važnosti redovnog, ali, kako kaže, prije svega i inteligentnog treninga, itekako je svjesna i Milijana De Mori, uz Nikolaja Pešalova, također voditeljica seminara, jednako uspješna sportašica, prvakinja u čak tri sporta. “Iznimno mi je drago što je ovako nešto organizirano u mom rodnom gradu, jer prilika je ovo da shvatimo  koliko su važni edukacija, ali i mogućnost da učimo od najboljih. Jer, ponekad samo mala korekcija u tehnici može dovesti do velikih rezultata, a upravo je to ono što će moći naučiti polaznici seminara. Uz Nikolaja, njegovo veliko znanje i iskustvo, moja je uloga približiti dizanje utega ženama, ali i razbiti sve prisutno uvjerenje kako je riječ o sportu kojim se gube sve odlike ženstvenosti. Baš naprotiv. Upravo je dizanje utega, za razliku od dvosatnog trčanja na traci ili „ubijanja“ na spravama,  najbolji mogući sport za definiciju ženskog tijela i način na koji će žene dobiti ono što žele-prćastiju guzu i ravniji stomak, zadržavajući pri tom obline. Dizanje utega, ali i sport i disciplina  generalno, osim toga , daju i neko posebno samopouzdanje, a upravo je to ono što ženu čini lijepom i zadovoljnom“, kaže Milijana de Mori.

nnn

„Želeći promovirati zdrave stilove življenja te približiti benefite bavljenja sportom, seminar smo namijenili svima-i rekreativcima i natjecateljima i profesionalcima i amaterima i onima manje ozbiljnima i onima ozbiljnima i mladim damama i mladoj gospodi, ali i onima manje mladima. Veseli me da su to prepoznali Požežani, ali i naši sportski prijatelji iz Slavonskog Broda, kao i činjenica da svi možemo učiti od dvoje fenomenalnih stručnjaka za ovo područje. Dokaz je to i kako smo sve svjesniji važnosti fizičke aktivnosti za opće stanje organizma i zdravlja, što znači da se mijenja i naš ukupni mentalni sklop. Doduše, sve to ide jako polako, ali, ipak ide. Nikolaj i Milijana će to pokušati malo ubrzati. Seminar će pomoći i da približimo brojne prednosti ovakvog načina treniranja, prednosti u koje sam se jako dobro uvjerio i osobno, nakon 25 godina života uz utege. Jer, riječ je o sportu kroz koji  snagu i eksplozivnost treniraju i nogometaši i rukometaši i atletičari i gimnastičari. Prepoznali su to i brojni treneri fitness centara iz Slavonskog Broda što me posebno raduje, jer dobar trener znači i kvalitetne učenike.“, kaže organizator seminara, vlasnik i trener Fitness centra „Body Art“, Robert Međugorac, najavljujući, budu li pozitivne reakcije jače od muskulfibera i bude li prilike, još žešći, jednako kvalitetan, cjelodnevni sportski seminar.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn