FESTIVAL ZLATNE ŽICE SLAVONIJE- Miroslav Škoro: Dajte novim hrvatskim skladbama šansu

Datum objave: 06. 9. 2014. | Kategorija: Scena

P1070536

POŽEGA – Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskom kazalištu Požega  vezanoj za šestu večer „Aurea festa“ festival „Zlatne žice Slavonije“, glavni direktor festivala Veljko Valentin Škorvaga osvrnuo se na dosadašnji tijek novog lica požeškog festivala koji je polučio dobar rezultat unatoč lošim vremenskim prilikama.

“Kao organizatori festivala uložili smo puno truda, znanja i vremena i polučili smo dobar rezultat prvih pet dana. Sve izvedbe su bile na visokom nivou i unatoč kiši pokazali smo da se ne bojimo lošeg vremena i na taj način smo postali dio Europe. Naša želja je da ovaj festival postane jedna privredna grana i da ovo bude jedno veliko mjesto okupljanja umjetnika, privrednika, menadžera  s novim oblikom i licem festivala – Veljko Valentin Škorvaga, najavivši današnju večer „Zlatne žice Slavonije“ kao  premijernu večer  budućih hit pjesama na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Miroslav Škoro, u Požegi je, kako kaže, u  višestrukoj ulozi. ” Činjenica je da je gospodin Škorvaga na neki način otkrio čemu sam ja sklon još davne 1990. godine, kada mi je rekao za pjesmu „Kuća na kraju sela“ da nije tako loša. Novom licu požeškog festivala zajedničkim snagama moramo dati podršku i zato sam ja ovdje i kao izvođač i kao podrška u organizaciji. Hrvatska glazba spada u red izvoznih proizvoda koji generiraju više novaca nego neke poznatije industrijske grane. Radijske postaje morale bi vrtjeti barem dvadeset posto hrvatske glazbe, a Hrvatski radio 40 posto čega se naravno ne drži. Dajte pjesmi šansu i neka publika odluči hoće li ju slušati ili ne. Tako ćete najviše pomoći „Aurea festu“ i hrvatskoj glazbi općenito – rekao je Miroslav škoro, jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika općenito i jedan od današnjih izvođača.

Program šestog dana Aurea festa detaljnije je prezentirao prodirektor „Zlatnih žica Slavonije“ Dominik Škrabalo. Program počinje uvodnim koncertom  u 18. 45 sati na kojem će nastupiti pobjednici festivala „Cvjetići glazbe“ i „Zlatnog glasa Zlatne doline“. Glavni program počinje u 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u.  “Sastavi poput „Begina“, „Possegane“, Tajane Lončarić i grupe „Od srca do srca“ koji uz osnovnu tamburašku postavu imaju nove instrumente dio su glazbene evolucije te smo ih odlučili staviti na današnju večer. Večeras imamo velika imena tamburaške glazbe poput Miroslava Škore, Slavonskih dukata, Borisa Ćire Gašparca, Šime Jovanovca i drugih, ali imamo i debitante poput Renate Kos i „Slavonskog veza“, najavio je Škrabalo.

TEKST: T. Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn