EUROPSKO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU – Prilika za uživanje u napetim utrkama i dodatnu turističku promociju rijeke Save

Datum objave: 13. 7. 2023. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija domaćini su Europskog prvenstva u kajaku i kanuu u disciplini maraton. Riječ je o natjecanju na kojem sudjeluje više od 550 sportaša iz 26 zemalja. Jedinstveni događaj prilika je za dodatnu turističku promociju europske i slavonske rijeke Save koja je iznjedrila brojne uspješne veslače i veslačice zbog čijih je vrhunskih rezultata središte Brodsko posavske županije zaslužilo biti domaćin prvenstva.

Grad Slavonski Brod, središte Brodsko posavske županije, ovaj je tjedan, od 13.do 16.srpnja, domaćin Europskog prvenstva u kajaku i kanuu u disciplini maraton, natjecanja kojem je prethodio Europski kup za veterane. Sjajna sportsko-turistička priča u Slavonskom Brodu je okupila više od 550 sportaša iz 26 europskih zemalja.

Svečanosti otvorenja Europskog prvenstva u Sportskoj dvorani „Vijuš“ , uz natjecatelje,, predstavnike grada-domaćina, Hrvatskog kajakaškog saveza i Europske kajakaške federacije, nazočio je i čelni čovjek županije, župan Danijel Marušić, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. On je, uz sportsku sreću, natjecateljima i gostima tom prilikom poželio i da iz Brodsko posavske županije ponesu najljepše uspomene.

Na stazi na rijeci Savi odvijat će se utrke u svim kategorijama, od juniora i U-23 do seniora i veterana, a najzanimljivije utrke odvijat će se od 13. do nedjelje, 16.srpnja. Jedinstveni događaj prilika je za dodatnu turističku promociju europske i slavonske rijeke Save koja je iznjedrila brojne uspješne veslače i veslačice zbog čijih je vrhunskih rezultata središte Brodsko posavske županije zaslužilo biti domaćin prvenstva.

TEKST: S. Tarbuk           FOTO:ecamarathoneuropeanchampionships2023

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn